18
Mayıs
2024
Cumartesi
KULA - MANİSA

Fatma Nur bebek hayata uçtu

FATMA NUR BEBEK HAYATA UÇTU

Manisa'nın Kula ilçesinde, 6,5 aylık olarak doğan 3 aylık kız bebek, hava ambulansıyla İzmir'e gönderildi.

İzmir'de, iki ay hastanede küvözde kalan Fatma Nur bebek taburcu edilerek Kula'ya getirilmişti. Fatma Nur bebeğin geçen hafta tekrar kontrol yapılmak üzere İzmir'e götürüldüğü ve burada durumunun çok iyi olduğunun gözlenmesi sonucu tekrar Kula'ya geri döndüğü belirtildi.

Rahatsızlandığı tekrar hissedilen bebek ailesi tarafından Kula Devlet Hastanesi Çocuk Polikliniğine getirildiği muayene sırasının geldikten sonra muayene edilen Fatma bebeğin solunum sıkıntısı çektiği ve kalbinin durmak üzere olduğu fark edildikten sonra Kula Devlet Hastanesi Uzman Çocuk Doktoru Leyla Öz Arıcı ile hastane personelinin ilk müdahaleleri ile hayata döndürüldüğü, kısa süre içinde ikinci kez kalp ritmlerinin tekrar azaldığı ve yapılan müdahaleler sonrasında Fatma bebeğin tekrar hayata

döndürüldüğü bildirildi.

Kula Devlet Hastanesi Uzman Çocuk Doktoru Leyla Öz Arıcı, hasta bebeğin muayene sırası alarak çocuk polikliniğinde muayene sırası beklediğini bu esnada ailenin bebeğin solunum ve kalp ritmlerinin yavaşladığını fark etmediği, muayene esnasında yaptığımız müdahalelerle Fatma bebeği hayata döndürdüklerini söyledi. Personel ile birlikte gereken müdahaleyi yaptıklarını anlatan Arıcı, sözlerine şöyle devam etti: "Daha sonra İzmir'e sevk edilmesi kararını aldık. Bunun karayolu ile yapılmasının uzun süre

alacağından dolayı hava ambulansı istedik. 112 Acil Hava Ambulansı Bölge Müdürlüğü ile görüştükten sonra hava ambulansının ilçeye gelmesini sağladık. Bebeğin durumu iyi."

Kula Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. Şuayip Çırak da yaptığı açıklamada, Fatma bebeğin sabah saatlerinde hastaneye geldiğini, doktorlar ve hastane personelinin yapmış oldukları müdahaleler sonucunda yeniden hayata döndürüldüğünü söyledi.

Çırak, yeni doğmuş bebeğin yeniden hayata döndürülmesinde emeği geçen personeline teşekkür etti, Fatma nur bebeğe de acil şifalar diledi.

Kula Devlet Hastanesi Acil Servisi'nden alınarak ambulansla Kula İlçe Stadı'na getirilen Fatma Nur bebek, İzmir'den gelen hava ambulansıyla İzmir Tepecik Atatürk Çocuk Hastanesi'ne sevk edildi.

Fatma Nur bebeğin babası Hüsamettin Karakoç (37), eşini doğum sancıları sonucu İzmir'e hastaneye götürdüğünü, orada 6,5 aylık bebeklerinin dünyaya geldiğini, iki ay boyunca küvöz de yaşayan kızlarının durumunun iyi olduktan sonra taburcu edildiğini bu esnada geçen gün zarfında düzenli bir şekilde kontrollerini yaptırdığını söyledi. Kızlarının dün sabah tekrar rahatsızlandığını anlatan baba Karakoç, sözlerine şöyle devam etti: "Kula Devlet Hastanesi çocuk polikliniğine getirerek muayene ettirmek

istedik. Yapılan muayenede kızımın durumunun ağırlaştığını ve İzmir'e sevk edileceğini öğrendik. Bu arada kızım yapılan müdahaleler sonucu hayata tekrar döndü."

10 yaşındaki diğer kızı İlknur'un da 7 aylık dünyaya geldiğini anlatan Karakoç, sözlerini şöyle tamamladı: "O zamanda kısa sürede olsa bu rahatsızlığı yaşadık. Sağlıklı bir şekilde hayata tutundu. Fatma bebek de tedavileri yapıldıktan sonra inşallah sağlıklı olacak. Kula'ya sevinçle dönmek istiyoruz."

FATMA NUR BEBEK HAYATA UÇTU
FATMA NUR BEBEK HAYATA UÇTU
İHA
Yayın Tarihi : 1 Nisan 2010 Perşembe 17:00:00
Güncelleme :1 Nisan 2010 Perşembe 17:18:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?