19
Mayıs
2024
Pazar
KULA - MANİSA

Hayvancılığa kooperatif desteği

KULA'DA HAYVAN SAHİPLERİNE DESTEK

İzmir Tarım Kredi Kooperatifi Bölge Birliği'ne bağlı Kula Tarım Kredi Kooperatifi, proje hazırlayarak küçük baş hayvan yetiştiricisi ortaklarına destek sağlıyor.

Kula Tarım Kredi Kooperatif Müdürü İbrahim Yalçınkaya yaptığı açıklamada, "Kooperatif olarak görevimiz çiftçiyi desteklemektir. Üretimdeki verimlilik bilinçli üretimle gerçekleştirilir. Türkiye deki çiftçilerin tamamına hitap eden Tarım Kredi Kooperatifleri, ortaklarına düşük faiz oranlarıyla kredi kullandırmaktadır. Bunun yanında üretim için eğitim ve bilgi desteği de vermektedir. Amacımız, üreticiyi bilinçlendirerek üretimini artırmasına yardımcı olmaktır. Bunun da en güzel hazırladığımız Sözleşmeli Küçükbaş Hayvan Yetiştiriciliği Projesi ile burada görmekteyiz."dedi.

Denizli Yem Pazarlama Müdürü Durmuş Yelpaze, Kula Tarım Kredi Kooperatifi ile birlikte hazırlanan Sözleşmeli Küçükbaş Hayvan Yetiştiriciliği Projesi Kuzu Besleme Programı kapsamında Kula Tarım Kredi Kooperatifi ortaklarına 3 yıl boyunca Otomatik Yem Tabelası verdiklerini, Hayvan Besleme Uzmanı Tanju Pamuk denetiminde yetiştiricilere belirli aralıklar ve denetimlerle bilgilendirdiklerini söyledi.

Yelpaze, "Artık üreticiler eski bilgileri ile istedikleri randımanı alamıyor, aynı zamanda hastalıklar artarak kuzuların telef olmasına sebep oluyordu. Dolayısıyla para kazanamıyorlardı. Bunun için kooperatif ile birlikte bu programın uygulanmasına karar verdik." dedi

İHA
Yayın Tarihi : 22 Aralık 2009 Salı 13:03:05
Güncelleme :22 Aralık 2009 Salı 23:23:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?