25
Mayıs
2024
Cumartesi
KULA - MANİSA

İzciler Çanakkale'ye çıkartma yaptı

KULALI İZCİLERDEN ÇANAKKALE GEZİSİ

Manisa İl İzci Kurulu'nun düzenlediği “İzciler Kardeşlerini Arıyor” projesi çerçevesinde Kula izcileri Çanakkale'yi ziyaret etti.

Mehmet Hüseyin Tosun İlköğretim Okulu, Rafet Üçelli İlköğretim Okulu, Ahmet Sabahat Özmen 4 Eylül İlköğretim Okulu, Sandal Cumhuriyet İlköğretim Okulu izcileri Çanakkale'ye çıkartma yaptı.

 Kula izcilerine İlçe Milli Eğitim Müdürü Haydar Kaşıkçı ve Şube Müdürü Salim Tosun da eşlik etti. Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı'nda 25 Nisan sabahı gerçekleşen 57. Alay Yürüyüşü'ne katılan Kulalı izciler Çanakkale'ye geldi. Sabah erken saatlerde Çanakkale'ye geldiklerini belirten Kula 4 Eylül Ahmet Sabahat Özmen İlköğretim Okulu İzci Lideri Tayfun Çetinkaya, “25 Nisan sabahı Bigalı köyünden başlayan 57. Alay Yürüyüşü'ne Türkiye genelinden 3 bine yakın izci katıldı. Bu izci gruplarının içinde bizler de varız. Sabah saatlerinde Çanakkale'ye geldik. 45 kişilik grupla bu yürüyüşe katıldık. Bu kapsamda Kabatepe kamp alanında diğer izci grupları ile çadırlarda konakladık."dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Haydar Kaşıkçı, “Bu tür eğitim gezileri öğrencilerimiz için çok önemli. Çünkü yaşadığımız bu toprakların ne kadar zor şartlarda kazanıldığını gösteriyor. Bu açıdan binlerce şehidimizin kanıyla yıkanmış bu toprakların değerini anlamaları açısından izcilerimiz burada bulunmaları çok önemlidir.” dedi.

KULALI İZCİLERDEN ÇANAKKALE GEZİSİ
İHA
Yayın Tarihi : 3 Mayıs 2010 Pazartesi 13:19:05
Güncelleme :3 Mayıs 2010 Pazartesi 14:12:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?