26
Mayıs
2024
Pazar
KULA - MANİSA

Kosova'dan Türk işadamlarına davet

Manisa'nın Kula Belediyesi ile kardeş şehir olan Kosova'nın Podujeva Belediyesi heyeti Salihli ilçesinde bulunan Sart harabelerini gezdi.

Kula Belediyesi'nin davetlisi olarak gelen Podujeva Belediye Başkanı llaz Pireva ve Belediye Meclis'inden oluşan 14 kişilik heyet Sart Harabeleri ile Attolos At Çiftliği'nde ziyarette bulundu.

Salihli Kosovalılar Derneği'ni ziyaret eden Kosova Podujeva Belediye Başkanı lIaz Pireva Salihli'de yaşayan Kosovalılar hakkında bilgi aldı. Sart Harabeleri ve Attolos At Çiftliği'ne hayran kaldıklarını belirten Pireva, “Kula Belediyesi'nin davetlisi olarak geldiğimiz bu gezimizde Salihli'de yer alan bu güzellikleri de görmekten çok büyük mutluluk duyduk. Yeni devlet olmuş olan Kosova'nın kalkınabilmesi için Türk işadamlarını Kosova'ya davet ediyorum” dedi.

Hemşehrilerini Salihli'de ağırlamaktan onur duyduklarını belirten Salihli Kosovalılar Derneği Başkanı Abdülhadi Hür ise, “Podujeva Belediyesi heyetinin yapmış olduğu bu güzel ziyaretten dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. Kosova'ya destek olmak için Salihlili işadamlarımızla birlikte bir Kosova ziyareti yapmayı hedefliyoruz. En kısa zamanda kendilerine iadeyi ziyarette bulunacağız” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 27 Haziran 2009 Cumartesi 16:11:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?