20
Mayıs
2024
Pazertesi
KULA - MANİSA

Kula Lisesi Madenci ailesine emanet

Manisa'nın Kula ilçesinde eğtim ve öğretim veren Kula Lisesi'nin hizmet binası ve dershanelerin temizliği ile ısıtma ve bahçe bakımı 63 yıldır Madenci ailesi tarafından yürütülüyor.


1945 yılında müstahdem olarak Kula Lisesi'nde göreve başlayan 6 çocuk babası Mustafa Madenci 26 yıl burada hizmet verdi. Emekliliğine 2 yıl kala 1968 yılında en küçük oğlu aynı liseye memur olarak girdi. Baba ile oğlu 2 yıl aynı okulda beraber çalıştılar. Baba Mustafa Madenci 1970 yılında emekli oldu. 7 yıl sonra da vefat etti. Oğlu Zekeriya Madenci ise aynı görevi devam ederek 1992 yılında emeklili oldu. Ancak okul idaresi onu bırakmadı ve okul aile birliği tarafından belirli bir ücret verilerek aynı göreve devam etmesi sağlandı.


Okulu kendi evleri ve işyerleri gibi gördüklerini belirten 63 yaşındaki Zekeriya Madenci, ”Ben bu okulda büyüdüm ve burada yetiştim. 63 yıldan beri buranın temizliğinden babam ve ben sorumlu olduk. Burası benim bir yuvam burada okuyan gençlerde bizim evlatlarımız ve kardeşlerimiz. Burada görev yapan yönetici ve öğretmenlerin birçoğu bizim elimizde yetişti. O nedenle ayrılamıyorum. Buradan ayrı kalmak beni yuvamdan ayrı kalmak kadar zor geliyor. Benim yanımda 3 çocuğum ne kadar değerli ise buradaki yönetici, öğretmen ve öğrencilerde aynı değerde” şeklinde konuştu.


Okul Müdürü Mustafa Özyaman da şunları söyledi: ”Zekeriya bey bizim hem babamız hem ağabeyimiz. Biz onların elinde büyüdük. O okulumuzun temel taşlarından biri, okulumuza bir ev gibi bakıyor. Okulumuzun tüm işleri ile ilgilenir. O bir aile büyüğümüz gibidir”

iha
Yayın Tarihi : 28 Ekim 2008 Salı 15:25:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?