24
Mayıs
2024
Cuma
KULA - MANİSA

Kula örnek ilçe olacak

Kula Kaymakamı Mehmet Yüce, ilçenin gelişmesi yönünde gerekli olan her türlü projeye kaymakamlık olarak tam destek vereceklerini belirterek, "Kula’yı örnek bir ilçe haline getireceğiz" dedi.

Kula’da tarım arazilerinin az, sulama imkanının ise yok denecek seviyede olduğunu ifade eden Kaymakam Yüce, "İlçemizde bugüne kadar tütün üretimi yapılıyordu. Tütüne kota uygulaması getirilince, üreticilerimiz alternatif ürün arayışına girdi. Bu kapsamda kontrol altında haşhaş üretimine yöneldiler. Bunun yanı sıra Kula Tarım İlçe Müdürlüğü ile kaymakamlığımız Sosyal Yardımlaşma Vakfı tarafından üreticilerimize çilek fidanı dağıtımı yapıldı. Çilek üretiminde üretici sayısı ve alanı konusunda iyi mesafe kat edildi" dedi.

Kula Ziraat Odası, Kula Tarım İlçe Müdürlüğü ile yapılan ortak çalışma sonucu üreticilere 100 bin adet İdris cinsi kiraz fidanı dağıtımı gerçekleştirdiklerini kaydeden Kaymakam Yüce, "Bunların yanı sıra değişik projeler gerçekleştirmeyi amaçlıyoruz. Ancak Ankara’dan finansman sağlamak zor. Bugüne kadar yapmış olduğumuz bütün projelerimiz kabul edildi. Manisa ilçelerinde arasında proje üretme ve kabul görmesi bakımından en iyi durumda olan biziz. Bin 813 küçük baş ve 100 büyükbaş hayvan dağıtımı gerçekleştirildi" diye konuştu.

Kaymakam Yüce, eğitim alanında fiziki yönden bir sorunlarının bulunmadığını dile getirerek, "İlçemizde şu an sadece Atatürk İlköğretim Okulu’nda ikili öğretim yapılıyor. Manisa Valimiz Sayın Orhan Işın’a bu konu hakkında gerekli bilgiyi verdik. 2005 programına alınan projemiz sayesinde ilçemize 16 derslikli bir okul kazandıracağız. Bin 900 taşımalı öğrencimiz bulunuyor. Öğretmen açığımızı da vekil ve ücretli öğretmenlerle kapatıyoruz. Ayrıca ilçemize kazandırılacak olan Anadolu Lisesi’nin binasının kaba inşaatı hayırsever Eczacı Selim Palanduz tarafından yaptırılıyor. Okulun geri kalan kısmı ise Manisa Valiliği tarafından yaptırılacak" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Mart 2005 Cuma 13:58:34
Güncelleme :21 Nisan 2005 Perşembe 12:54:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?