20
Mayıs
2024
Pazertesi
KULA - MANİSA

Kula'da anaokulu törenle açıldı

Manisa’nın Kula İlçesi’nde, Özel İdare ve belediye imkanlarıyla yaptırılan, 100 çocuğun eğitim ve öğretim göreceği anaokulu, Vali Orhan Işın’ın da katıldığı törenle hizmete açıldı.

Anaokulunun açılış törenine, Vali Orhan Işın’ın yanı sıra AK Parti Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, Kula Kaymakamı Metin Yüce, Belediye Başkanı Halil Gülcü, Milli Eğitim Müdürü Hasan Özdemir, Manisa İl Genel Meclisi üyeleri, hayırseverler ve Kula halkı katıldı.

Öğrencilerin halk oyunları gösterileri, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşma yapan Kula Kaymakamı Mehmet Yüce, anaokulunun ilçeye kazandırılmasında emeği geçenlere teşekkür ederek, "Kula anaokulumuz, 100 öğrenci kapasitelidir. Şu anda 47 öğrenci ile eğitime başlıyoruz. Norm kadrolar oluşturulmadığı için eğitim geçici görevli öğretmenler tarafından verilecektir. Çocuklarımızın zeka gelişimi ve sosyalleşmesi açısından anaokulumuzun eğitimine başlaması bizi sevindirdi" dedi.

AK Parti Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi yaptığı konuşmada,
"Türkiye’de eğitimin temelini oluşturan anaokulunun Kula’ya yapılması bizi çok mutlu etmiştir. Manisa’ya bir anaokulu tahsis edildiğinde Kula’da değerlendirilmesini sağlayan sayın valimize teşekkür ediyoruz. Bugün hepimiz için heyecanlı ve mutlu bir gün, hepimize hayırlı olması dileğiyle" diye konuştu.

Vali Orhan Işın, Kula İlçesi’nin tarihi ve otantik havasıyla, özelikle turistik değerleriyle Türkiye’nin en önemli ilçelerinden biri olduğunu söyleyerek, "Bu ilçemiz acaba turizmden yeterli bir pay alabiliyor mu? İşte bu da çok önemli. Bu konuda yerel yöneticilerimizin gerçekten çok çalıştıklarını biliyorum. Kula neden bir Safranbolu yada Beypazarı gibi olmasın? Bu konuda yerel yöneticilerimize halkımızın da faaliyetleriyle, yaptıkları işlerle destek olmalarını bekliyoruz. Arsası belediye tarafından tahsis edilen, Kula Anaokulumuz, İl Özel İdaresi tarafından yapıldı ve toplam 120 milyara mal oldu. Eğitim ortalaması Türkiye genelinde yüzde 13 bizde yüzde 16 olarak görülüyor" şeklinde konuştu.

Milli gelirden en büyük payın Milli Eğitim Bakanlığı’na ayrıldığını ancak bu kaynağın yeterli olmadığı durumlarda hayırseverlerin devreye girdiğini ifade eden Vali Işın, "2 senede hayırseverlerimizle 22 protokol imzaladık. Eğitime 20 trilyon kadar katkı sağlanmış oldu. Bu sayede 296 dersliğe ulaşıldı. İl Özel İdare ve genel bütçenin Manisa’ya resmi ödeneği olarak 8.5 trilyonluk yatırımı söz konusu.13 tane okulumuz devam ediyor "dedi.

Konuşmaların ardından Kula Kaymakamı Metin Yüce, Vali Orhan Işın’a eğitime katkılarından dolayı teşekkür ederek plaket takdim etti. AK Parti Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi de Kula Kaymakamı ve Kula Belediye Başkanı’na plaketlerini verdi. Daha sonra anaokulunun açılışı gerçekleştiren Vali Işın, sınıfları gezerek incelemelerde bulundu.

MANİSA (İHA) -
Yayın Tarihi : 21 Aralık 2004 Salı 12:02:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?