29
Mayıs
2024
Çarşamba
KULA - MANİSA

Kula'da kurtuluş coşkusu

Manisa'nın Kula ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 86. yıldönümü çeşitli etkinliklerle kutlandı.


Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenklerin konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan tören, daha sonra Kaymakam Muzaffer Şahiner, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Bayram Aktaş ve Kula Belediye Başkanı Halil Gülcü'nün, Kaymakamlık makamında tebrikleri kabul etmesiyle devam etti. Daha sonra Başkan Halil Gülcü, İl Genel Meclisi üyeleri, belediye meclisi üyeleri Kula Askerlik Şubesi'ne ziyaret ederek, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Bayram Aktaş'ın şahsında Türk Silahlı Kuvvetleri'ne şükranlarını sundular.


Kutlamalara Yunus Emre Caddesi'nde devam edildi. Burada konuşma yapan Başkan Gülcü, bağımsızlığın milli mücadele ruhunun yanı sıra halkın birlik ve beraberliği ile kazanıldığını ifade etti. Kula'nın kurtuluş savaşı yıllarında önemli roller üstlendiğini dile getiren Gülcü, "Kurtuluş savaşı, Atatürk önderliğindeki Türk milletinin, içinde bulunulan şartlar ne kadar ağır olursa olsun, bağımsızlık ve özgürlüğünden asla vazgeçmeyeceğini üstün bir inançla sergilediği tarihi bir dönüm noktasıdır. Kurtuluş savaşı ve tüm tarihsel tecrübeler göstermiştir ki, bizi yenilmez ve güçlü kılan en önemli etmen, milli birlik ve beraberlik ruhudur. İç bütünlüğümüzde ve milli değerlerimizde yaşayacağımız en ufak bir zaaf, karşımıza çözülme ve zayıflama olarak çıkacaktır. Hepimize düşen görev; bizleri bu topraklarda ebedi kılacak olan birlik ve beraberliğimizi özenle korumak, saygın bir ulus olarak varlığımızı devam ettirebilmek için bilimsel, teknolojik, kültürel ve ekonomik alanlarda sürekli çalışmaktır." dedi.


Öğrencilerin şiirler okuduğu kutlamada, halk oyunları gösterileri ve Kula Belediyespor Okulu Jimnastik Grubu öğrencilerinin gösterileri ilgiyle izlendi. Kutlamalar, resmi geçit töreni ile sona erdi.

iha
Yayın Tarihi : 4 Eylül 2008 Perşembe 15:31:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?