26
Mayıs
2024
Pazar
KULA - MANİSA

Kula'dan Pakistan'a yardım eli

KULA'DAN PAKİSTAN'A YARDIM ELİ

Manisa'nın Kula ilçesinde, Pakistan'da meydana gelen sel felaketinden dolayı Manisa Valiliği öncülüğünde Kula Esnaf ve Sanatkarlar Odası Pakistan'a yardım kampanyası başlatıldı.

Sel felaketi nedeniyle binlerce insanın hayatını kaybettiği, binlerce insanın evsiz kaldığı Pakistan'a Kulalı esnaf, vatandaşlar ve iş adamları tarafından yardım eli uzandı. Kula Esnaf Sanatkarlar Odası'nda yürütülen yardım kampanyası, esnaf odası önünde başladı. Çadırda toplanan yardımlar kısa sürede Pakistan'a gönderilecek. Yardım elini uzatan Kulalı Murat Doğan, Kula Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nın başlatmış olduğu yardım kampanyasını duyduklarını herkesin katkıda bulunmasını istediğini orada yaşayan

insanların durumlarının zor olduğunu söyleyerek üzüntüsünü belirtti. Kendisinin topladığı eşyaları teslim ettiğini söyleyen Doğan, insanların bu şekil yardım etmelerine sevindiğini bildirdi.

Kula Esnaf Odası Genel Sekreteri İrfan Şahin de, "Manisa Valiliğinin öncülüğünde başlatılan kampanyayı ilçemizde ilan yoluyla halkımız ve esnafımıza ulaştırdık. Halkımızın özveriyle getirmiş oldukları yardımları koliye koyarak valiliğimize ulaştıracağız" dedi

Kula Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Yiğen de, Manisa Valiliği ve Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) ile oda olarak Kula'da gerek belediye ilanı, gerek yerel basın ve cuma günü müftü beyin vaaziyle 2 gün içinde duyuruyu yaptıklarını belirterek şöyle konuştu: "Vatandaşlarımız büyük özveri ile bu kampanyaya katılıyor ve odamıza ulaştırıyor. Biz yardım malzemelerini ayrı ayrı paketliyoruz. Bu kampanyada yardım eden Kula halkına teşekkür ediyorum."

Pakistan'ın acil ihtiyacı olan battaniye, un, makarna, yağ, mutfak malzemesi, sabun, hijyenik jel, branda, muşamba, çocuk bezi, çocuk ayakkabısı gibi yardımlara öncelik verildi. Kula Esnaf Odası personeli ve gönüllü vatandaşlar gelen yardım paketlerini tek tek kolilere koyarak hazırlamanın mutluğunu ve bu yardımların yerine teslim edilmesinin heyecanını yaşadı.

KULA'DAN PAKİSTAN'A YARDIM ELİ
İHA
Yayın Tarihi : 29 Ağustos 2010 Pazar 15:35:04
Güncelleme :29 Ağustos 2010 Pazar 15:56:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?