27
Mayıs
2024
Pazertesi
KULA - MANİSA

Kulalılar keşkek gününde buluştu

İzmir'de, Bayraklı Kulalılar Sosyal Yardımlaşma Dayanışma ve Küttür Derneği tarafından Gazemir Sarnıç Piknik Alanı'nda düzenlenen 1. Keşkek Günü'nde Bayraklı ve İzmir'in çeşitli semtlerinde oturan 7 bin Kulalı bir araya geldi.

Düzenlenen etkinliğe Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay ve Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ da katıldı. Açılış konuşmasını yapan dernek başkanı ve Bayraklı Belediye Meclis Üyesi Veli Topal, ”Biz bu derneği kurarken 10 arkadaştık. Bugün 10 binlere ulaştık. Her geçen gün sayımız artıyor. Hemşehrilerimiz derneğimizin çatısı altında toplanıyor. Belediye Başkanımızın da Kulalı olması bize büyük güç veriyor. Hedefimiz üye sayısını artırarak daha güçlü olmak. Bu günümüze katılan belediye başkanlarımıza ve diğer misafirlerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ ise, "Ben siz Kulalı hemşehrilerimin büyük destekleri ile bu göreve geldim. Karşıyaka'nın arka bahçesi olan Bayraklı artık modern bir ilçe olacak. Sizlerin haklarını en iyi şekilde koruyacağım. Adaletsizliğe hukuk yolu ile çözeceğiz. Kimsenin önünde de diz çökmeyeceğim. Çarşamba günü kırmızı beyaz tişörtlü işçilerimiz göreve başlıyor Artık parti rozetimizi çıkardık. Biz Bayraklı'nın belediye başkanıyız." diye konuştu.

Derneğin kuruluşundan bugüne kadar büyük desteği olan Kula'nın eski Belediye Başkanı Halil Gülcü de yaptığı kısa konuşmada, ”Hemşehrilerimizin bir çatı altında toplanması bizi son derece mutlu ediyor. Burada belediye başkanlığını da değerli kardeşimiz ve hemşehrimiz Hasan Karabağ'ın kazanması bizleri son derece mutlu etti. Şimdiye kadar olduğu gibi birlik beraberlik içinde güçleneceğiz. Her zaman yanınızdayız. Biz düşen görevi yapmaya hazırız” dedi.

Konuşmalardan sonra dernek tarafından kurulan yaren ekibi gösterileri ve mahalli sanatçıların sunduğu bir birbirinden güzel eserler tüm konukları çoşturdu. Davetlilere dernek tarafından hazırlanan keşkek, nohut, pilav ve irmik helvasından oluşan yemekler dağıtıldı.
 

iha
Yayın Tarihi : 4 Mayıs 2009 Pazartesi 16:08:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?