18
Mayıs
2024
Cumartesi
KULA - MANİSA

Kula'ya kardeş şehir

Kula İlçesi ile Kosova’nın Cakova kenti arasında kardeş şehir anlaşması imzalandı.
Kula Belediyesi’nde gerçekleştirilen imza töreninde konuşan Cakova Belediye Başkanı Agif Shehu, yıllardır Türkiye’de tarihi kültürü Cakova’ya benzeyen bir kardeş aradıklarını, bunu Türkiye’nin Kosova Büyükelçisi Metin Kılınç’a da defalarca söylediklerini belirterek, "Türkiye’deki Cakovalı öğrenciler ve bazı dostlarımız bize Kula’yı tavsiye ettiler. Yaptığımız görüşmeler sonucu kardeş şehir teklifimizi Başkan Halil Gülcü de olumlu karşıladı. Bu sıcak karşılama sonucu ön anlaşma yapmak üzere Kula’ya geldik. Gördük ki, Kula bize anlatılanlardan çok harika bir şehirmiş. 700 yıllık tarihi olan Kula ile 500 yıllık bir tarihi olan Cakova’nın kardeş şehir olması Allah’ın bir takdiridir. Uzun yıllardır süren aramızdaki kardeşlik bağları, bundan böyle daha da güçlü olacaktır. Çünkü her şeyiyle Cakova’ya uygun bir kardeş şehrimiz olacak" dedi.


Kula Belediye Başkanı Halil Gülcü ise, Cakova ile kardeş şehir ön anlaşması yapmaktan mutlu olduklarını ve Başkan Shehu’nun bu büyük jestinin kendilerini son derece mutlu ettiğini söyledi.
Cakova Belediye Başkanı Shehu, daha sonra Kula Kaymakamı Mehmet Yüce’yi de ziyaret etti ve beraberindeki heyetle birlikte ilçenin tarihi yerlerini gezdi.

kula
Yayın Tarihi : 8 Aralık 2004 Çarşamba 15:24:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?