27
Mayıs
2024
Pazertesi
KULA - MANİSA

Kula'ya kardeş ziyareti

Manisa'nın Kula ilçesinin 2007 yılında kardeş şehir olduğu Kosova'nın Podujevo kentinin Belediye Başkanı Piriva İlaz, eski Belediye Başkanı Başbakan Danışman Agim Kikaj, beraberlerindeki meclis üyeleri ile birlikte Kula Belediyesi'nin konuğu oldular.

Kula Belediye Başkanı Selim Aşkın tarafından karşılanan Kosovalı konuklar, daha sonra başkanlık makamında ağırlandı. Başkan Selim Aşkın yaptığı açıklamada, "Kardeş şehrimizin belediye başkanı ve meclis üyeleri ilçemize konuk oldular. Kardeş şehir Podujevo halkı ile Kula halkının ortak değerleri var. Aynı kültürün parçaları olan kardeşlerimiz zaman içinde orada kalmış biz de buradayız. Onları şehrimizde ağırlamaktan onur duyduk. İlçemizde kaldıkları sürece ticari yönden neler yapabiliriz, ne gibi alış verişimiz olur? onları değerlendireceğiz. Artık onlar bizim öz kardeşlerimiz, bundan böyle sık sık buluşacağız." dedi.

Podujevo Belediye Başkanı Piriva İlaz da, Kula'da olmaktan çok mutlu olduklarını ifade ederek, "Kardeşlerimizle buluşmaktan çok mutluyuz. Bizim tüm gelenek ve göreneklerimiz kardeş şehrimiz Kula'ya uygundur. Şu anda kendi evimizdeyiz ve kardeşlerimizle beraberiz" dedi.

Kosovalı konuklar daha sonra Kaymakam Muzaffer Şahiner'i makamında ziyaret ettiler. Ardından Halk Eğitim Merkezi'ne geçerek kursiyerlerinin hazırlamış olduğu yılsonu sergisini gezdiler. Podujevu heyetinin, bir hafta boyunca Kula'da Tarihi Zabunlar Konağı'nda ağırlanacağı, ilçenin tarihi ve kültürel yerlerini gezecekleri, işadamları ile görüşerek ekonomik ilişkiler kurmaya çalışacakları bildirildi.

iha
Yayın Tarihi : 22 Haziran 2009 Pazartesi 15:20:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?