31
Mayıs
2024
Cuma
KULA - MANİSA

Minikler hijyeni öğreniyor

Manisa'nın Kula ilçesinde Toplum Sağlığı Merkezi, okullarda beslenme ve hijyen konularında eğitim verdi.


Kula Toplum Sağlığı Merkezi günümüzde hızla yaygınlaşan, tamamen alışkanlıklara bağlı olarak ortaya çıkan ve ciddi hastalıkların sebebi olan yetersiz ve dengesiz beslenme ile hijyen konularında ilköğretim 3. sınıflara eğitim vererek, gelecekte sağlıklı bir neslin temelini şimdiden atıyor.

Sağlıklı beslenme, hareketli bir yaşam biçiminin benimsenmesi, bireylerin sağlıklarının korunması, yeterli ve dengeli beslenme, obezitenin ve beslenmeye bağlı kronik hastalıkların önlenmesi ile birlikte temizlik ve hijyen konularında duyarlılığı artırmak ve bir toplum bilinci oluşturmanın genel amaç olduğunu belirten Toplum Sağlığı Merkezi eğitim ekibi görevlileri, çalışmalarının sürekli ve geniş bir çerçevede devam edeceğini belirttiler. Bu konularla ilgili sadece öğrencilerin değil, aile bireylerinin de ilgisini çekmeye çalıştıklarını ifade eden Sağlık Memuru Ali Acar, sabah kahvaltısının önemine değinirken, gün içerisinde hiçbir öğünü atlamadan beslenmenin sağlığın yanı sıra başarı açısından da çok önemli olduğunu, bu konuda anne ve babalara çok büyük görev düştüğünü, her ne şartta olursa olsun ailelerin, çocuklarını okula kahvaltı yapmadan göndermemeleri gerektiğini vurguladı. Sağlık Memuru Mustafa Irgat, öğünlerde besin gruplarının tümünden alma gerekliliğini, özellikle kış aylarında vitaminlerce zengin meyve ve sebzelere önem verilmesini, cips, çikolata gibi sağlığa zararlı ürünleri kullanmanın yanlışlığını anlattı.

Bu ürünlerin çocukların beslenme çantasından uzak tutulması ve ayaküstü beslenmeden kaçınılması konularında ailelere de uyarılarda bulundu. Hemşire Şule Yıldız ve Ebe Özlem Polat ise sağlıklı bir yaşam için temizlik, hijyen ve hareketli yaşamın önemini vurgulayıp, cilt ve beden bakımı, diş sağlığı, tırnak temizliği gibi konularda hem öğrencilere hem de ailelere bilgiler vererek temiz ve sağlıklı bir hayatta suyun ve sabunun önemini belirttiler

iha
Yayın Tarihi : 30 Ekim 2008 Perşembe 15:11:43
Güncelleme :18 Aralık 2008 Perşembe 23:08:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?