20
Mayıs
2024
Pazertesi
KULA - MANİSA

Öğrenci Meclisi seçimi

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2004-2005 eğitim-öğretim yılında uygulamaya konulan "Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri Projesi" kapsamında Manisa'nın Kula ilçesinde, Öğrenci Temsilcisi'nin belirlenmesi için seçim düzenlendi.


Hacı Ömer Özboyacı Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nde (EML) gerçekleştirilen seçime, Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından görevlendirilen Rehber Öğretmeni Aytaç Çapkın ve öğrenciler katıldı. Daha önce 17 okulda gerçekleştirilen okul temsilciliği seçimlerini kazanan öğrencilerin kendi aralarında Merkez İlçe Temsilcisi'ni belirlediği seçimlerde bu görev için 3 öğrenci aday oldu. Seçimler öncesinde oluşturulan divan başkanlığına Rehber Öğretmen Aytaç Çapkın getirildi. Merkez İlçe Öğrenci Temsilciliği'ne aday olan 3 öğrenci 5'er dakikalık birer konuşma yaparak, arkadaşlarına göreve seçilmeleri takdirde yapacakları çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Öğrenciler burada seçmen öğrencilere birbirinden ilginç vaatlerde bulunurken, usta siyasetçileri aratmadı. Adaylar okullardaki kütüphanelerin zenginleştirilmesi, okul bahçelerinin güzelleştirilmesi gibi çeşitli vaatlerde bulundular.


Konuşmaların ardından gerçekleştirilen seçimlerde 17 okul temsilcisinden toplantıya katılan 17 öğrenci sandık başına gitti. Seçimlerde kullanılan 17 oyun 11'ini alan Sabahat Selim Palanduz Anadolu Lisesi Öğrencisi Mehmet İlaslan Kula İlçe Öğrenci Temsilciliği görevine seçildi. İlaslan yaptığı açıklamada, "İlçemizde yapılan demokratik seçimler sonucu beni bu göreve layık gören tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. İlçemi Manisa'da en iyi şekilde temsil edeceğim ve ilçemdeki bulunan okullarımızın sorunlarını çözebilmmek için gerekli her çalışmayı yapacağım." dedi.
Bu arada, 27 Kasım 2008 tarihinde il merkezi ve ilçelerde seçilen öğrenci temsilcileri bir araya gelerek, İl Öğrenci Meclisi'ni belirlemek üzere seçime gidecek.

iha
Yayın Tarihi : 20 Kasım 2008 Perşembe 20:12:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?