31
Mayıs
2024
Cuma
KULA - MANİSA

Sahipsiz motosikletler satışa çıkarıldı

Manisa'nın Kula ilçesinde trafikten men edilen 100 civarında motosiklet, sahipleri tarafından evrakları tamamlanarak alınmadığı için Mal Müdürlüğü tarafından satışa çıkarıldı.


Konuyla ilgili açıklama yapan Kula İlçe Emniyet Müdürü Hasan Dedebaş, faturasız, ruhsatsız ve plakasız olması gibi çeşitli nedenlerle trafikten men edilmiş ellerinde 300 civarında motosiklet bulunduğunu ve bunlardan 100 tanesinin 6 ayını doldurduğunu belirtti. 6 ay içerisinde sahipleri tarafından eksikleri tamamlanmadığı için alınmayan motosikletlerin Mal Müdürlüğü'ne teslim edildiğini ifade eden Dedebaş, motosikletlerin Mal Müdürlüğü tarafından ihale ile hurdacılara sattığını ve motosikletlerin tamamen trafikten çıkarıldığını açıkladı.


Motosiklet alacak vatandaşlara ve sürücülerine uyarılarda bulunan Dedebaş şunları söyledi: "Bizim amacımız vatandaşı cezalandırmak değil. Yasalar neyi gerektiriyorsa onu uyguluyoruz ancak motosiklet sahipleri de biraz sorumluluk alsınlar. Biz devamlı uyarıyoruz; Plakasız, ruhsatsız ve faturasız motosikletle trafiğe çıkmasınlar. Vatandaşlar motosiklet aldıkları firmadan mutlaka faturasını alsınlar ve trafik tescilini yaptırsınlar, aksi halde motosikleti ile trafiğe çıkamaz."

iha
Yayın Tarihi : 8 Eylül 2008 Pazartesi 14:44:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?