19
Mayıs
2024
Pazar
KULA - MANİSA

SP: Erdoğan basiretsiz

SP KULA İLÇE BAŞKANI HAŞİM KAYNAK'TAN 'AÇILIM' TEPKİSİ

Saadet Partisi (SP) Kula İlçe Başkanı Haşim Kaynak, "Demokratik Açılım" sürecinin iyi yönetilmediğini belirterek, "Hükümet, kaş yapalım derken göz çıkarttı" dedi.

Türkiye'deki son gelişmeler üzerine basın açıklaması yapan SP Kula İlçe Başkanı Haşim Kaynak, "Başbakan Recep Tayip Erdoğan İçişleri Bakanı'nı da yanına alarak bir Demokratik Açılım başlattı. 34 PKK'lı Habur kapısından yurda davet edildi. Gelenler DTP'nin katılımıyla aşırı tahriklere başladılar. Kitleler arasındaki mevcut dengeleri alt üst edecek olaylar cereyan etmeye başladı. Bunun üzerine Başbakan Erdoğan, 'Ortaya bir güvenlik sorunu çıktı' diyerek yurda gelmeye hazırlanan 2. kafileyi frenleyeceğini beyan etti. AK Parti Hükümeti 'Açılım' dediği bu harekette yeterince önlemler alınmadığı için hata yaptı. AK Parti kaş yaparken göz çıkarttı." dedi.

AK Parti'nin YÖK Kanunu ve sivil Anayasa gibi seçimlerden önce verdiği bazı sözleri yerine getirmediğini öne süren Kaynak, hükümetin dış politikasının ABD'ye, ihtiyaç duyulan kanunların AB'ye, ekonomi politikasının da İMF'ye endekslenmiş olduğunu iddia etti. AK Parti hükümetinin politikalarının baştan aşağıya bir hata olduğunu savunan Kaynak, "Başarılı bir devlet adamlığı için iyi nutuk atmak yetmiyor, protokol kurallarına uyarak uluslar arası toplantılarda boy göstermek yetmiyor. Biraz basiret sahibi olmak lazım, tecrübeli olmak lazım. İşler çığrından çıkmadan önce isabetli kararlar almak lazım. Devlet adamlığı bunu gerektiriyor." diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2009 Salı 14:32:03
Güncelleme :3 Kasım 2009 Salı 16:38:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?