31
Mayıs
2024
Cuma
KULA - MANİSA

Tarihi Beyler Evi CBÜ'ye verildi

Manisa'nın Kula ilçesinde bulunan 3 katlı 7 odalı ahşap tarihi Beylerevi Turizm Otelcilik öğrencilerinin ders göreceği uygulamalı otel olarak restore edilmek üzere Celal Bayar Üniversitesi'ne (CBÜ) 25 yıllığına verildi.


Mülkiyeti Kula Belediyesi ile Kula Kaymakamlığı'na ait olan Zaferiye Mahallesi'ndeki tarihi evin 5 yıl içinde restore edilerek butik otel olarak hizmete girecek. Tarihi evin anahtarını Kula Belediye Başkanı Halil Gülcü'nden alan ve evi gezen CBÜ Kula Meslek Yüksek Okulu (MYO) Müdürü Yrd. Doç.Dr. Ali Gülçubuk, yaptığı açıklamada, "Kula'daki tarihi evlerin kazanımı için herkese görev düşüyor. Biz de CBÜ olarak bu tarihi evi restore ettireceğiz. Daha sonra Turizim ve Otelcilik Programı bünyesinde öğrencilerimizin eğitimine yönelik uygulama oteli olarak faaliyet gösterecek. Ayrıca Kula'ya gelen turistlerimizi ağırlamakta kullanacağız." dedi.
Belediye Başkanı Halil Gülcü de tarihi Beylerevi'nin restore edilerek butik otel olarak hizmete girecek olmasının Kula turizmine büyük katkı sağlayacağını belirtti.

iha
Yayın Tarihi : 20 Kasım 2008 Perşembe 17:28:06
Güncelleme :20 Kasım 2008 Perşembe 17:31:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?