18
Mayıs
2024
Cumartesi
KULA - MANİSA

Tarihi evler turizme kazandırılacak

Kale içi yerleşim yeri olması itibariyle, sahip olduğu dar sokakları ve tarihi evleriyle otantik bir ortam oluşturan Kula’da Belediye Başkanı Halil Gülcü, kültürel miras olan Kula evlerini Türkiye ve dünya turizmine kazandırmak amacıyla çalışma başlattıklarını belirterek, "Bu konuda Avrupa Birliği Tarihi Eserleri Koruma Fonu’nun onayladığı projelere uygun restorasyon yapacağız. Fonun bu tür projelere 10 ila 375 bin euro arasında değişen miktarlarda hibe kredisi verdiğini öğrendik. Projeyi hazırlayarak AB yetkilerine sunduk. Cevap bekliyoruz" dedi.

Başkan Gülcü, projenin gerçekleşmesi durumunda Kula’nın ekonomik kurtuluşunun gerçekleşeceğini kaydetti.


Tarihi 2 bin 500 yapı, Türkiye’nin en genç yanardağı, peri bacaları, kaplıcaları, Yunus Emre’si, el sanatları ile birlikte Türkiye’de böyle bir zenginliğe sahip bir başka yerin olmadığını ifade eden Belediye Başkanı Halil Gülcü, tarihi evleri butik otel haline getirmeyi planladıklarını, bu çerçevede Kula’ya gönül veren kişileri de katkı sağlamaya beklediklerini ifade etti.

MANİSA (İHA) -
Yayın Tarihi : 9 Eylül 2004 Perşembe 14:43:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Yilmaz Ozatalar IP: 88.241.35.xxx Tarih : 18.07.2009 11:03:23

Ben 74 sene once Kula'da dogmusum. Annemin babasi Osman efendi Kula'nin cok zengin esraflarindanmis ve 1917 yilinda ölmus. Osman efendinin (yani dedemin) hakkinda cok zengin oldugundan baska bir sey bilmiyorum. Sadece Osman efendinin yasamis oldugu buyuk ev su anda tarihi ev olarak sit alani olmus.Osman efendinin hakkinda bilgi almak icin nerelere bas vurmami yönlendirirseniz cok sevinecegim. Saygilarimla.