25
Mayıs
2024
Cumartesi
KULA - MANİSA

TKB'den belediyeye ödül

TARİHİ KENTLER BİRLİĞİ'NDEN  KULA BELEDİYESİ'NE ÖDÜL

Tarihi Kentler Birliği (TKB) Kayseri Buluşması etkinlikleri, TKB Koruma Projelerini Özendirme Yarışması 2009 sergi açılışı ve ardından yapılan 10. yıl sunumu ile başladı.

Tarihi Kentler Birliği ve Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'nin ev sahipliğinde Kayseri Hilton Oteli'nde gerçekleştirilen açılış törenine Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, çok sayıda il valisi, Tarihi Kentler Birliği'ne üye büyükşehir, il ve ilçe belediye başkanları ve temsilcileri, Avrupa Tarihi Kentler Birliği Başkan ve üyeleri ile Avrupa Konseyi Eğitim ve Kültür Komitesi üyelerinden oluşan yaklaşık bin kişilik davetli katıldı. Gecede TKB Koruma Projelerini Özendirme

Yarışması'nda Meryem Ana Kilisesi Restorasyon Projesi ile ödüle layık görülen Kula Belediye Başkanı Selim Aşkın, "1837 yılında Rum Ortodoks kilisesi olarak inşa edilen yapı harap durumdadır. Anadili Türkçe olan Kula Rumları'nın tarihine ışık tutan yapının projelendirilmesinde bir mimar ve bir sanat tarihçisi çalışmıştır. Uygulama sonrası toplantı ve sergi salonu olarak işlevlendirilecektir" dedi.

Başkan Aşkın, projenin Kula'nın turizme kazandırılması yönünde başarılı bir proje olduğunu belirterek, "Kent kimliğini oluşturan çeşitli unsurlardan birisine ilişkin tarihi ve kültürel değerleri çeşitli uzmanlıkların işbirliği ile ortaya çıkarması açısından başarılı bir yaklaşım sergilemekte olan projedir. Aynı zamanda yapının etrafındaki boş alanı da içine alan meydanı düzenleyerek, kentsel bir değeri öne çıkarmıştır. Kula'nın turizme kazandırılması yönünde atılmış önemli bir adımdır" dedi.

Projenin bir yıl içinde hayata geçirileceğini belirten Aşkın, bu ödülü tüm Kulalılar için aldıklarını söyledi.

TARİHİ KENTLER BİRLİĞİ'NDEN  KULA BELEDİYESİ'NE ÖDÜL
TARİHİ KENTLER BİRLİĞİ'NDEN  KULA BELEDİYESİ'NE ÖDÜL
TARİHİ KENTLER BİRLİĞİ'NDEN  KULA BELEDİYESİ'NE ÖDÜL
İHA
Yayın Tarihi : 7 Ekim 2010 Perşembe 12:07:02
Güncelleme :7 Ekim 2010 Perşembe 14:22:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?