24
Mayıs
2024
Cuma
KULA - MANİSA

Umre sezonu başlıyor

KULA'DA UMRE HEYACANI

Kula Müftüsü Yusuf Arslan, 2010 yılı umre sezonunun 23 Şubatta başlayıp Ramazan ayı sonuna kadar süreceğini belirtti.

Hacca gitmeye gücü yetmediği halde kutsal mekanları ziyaret edip umre yapmak isteyenlerin hac mevsimi dışında umreye gitmesinde dini bir sakınca bulunmadığını ifade eden Kula Müftüsü Yusuf Arslan, "Aynı şekilde hacca gitmek isteyip de kurada ismi çıkmayan kardeşlerimizin öncelikle umreye gidip hac ibadeti için bir ön hazırlık yapmaları daha uygun olacaktır. Daha önce hacca ve umreye gittiği halde daha fazla sevap elde etmek isteyen kardeşlerimiz de bu umre organizasyonlarımızdan faydalanabilirler." dedi.

Diyanet hac ve umre organizasyonlarının devlet güvencesine sahip olduğuna da değinen Arslan, "Kurum olarak hizmet kalitesini ve verimliliğini amaçlıyoruz. Ücretlerimizin cazip olması hizmet kalitemizi asla düşürmemektedir. Önceki yıllarda umre organizasyonları yemekli olmadığı için kadınlarımız kutsal topaklarda yemek yapma telaşı içerisine düşüp ibadetten ve oranın manevi havasından mahrum kalıyorlardı. Diyanet İşleri Başkanlığı, bayanların da bu organizasyonlarda azami verimi almaları için umre programlarının tamamını yemekli sisteme dönüştürdü. Artık bayanlar da eşleri gibi ibadet için bol bol vakit bulabiliyorlar." dedi.

 Umrenin bir ibadet yolculuğu olduğunu ve bu kutlu yolculuğun en iyi şekilde değerlendirilmesi gerektiğini söyleyen Arslan, "Vatandaşlarımızı Diyanet güvencesiyle tecrübeli görevliler refakatinde, kutsal beldelere huzur dolu bir seyahat, unutulmayacak bir ziyaret ve eksiksiz bir ibadete davete ediyoruz." diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Şubat 2010 Cuma 13:44:03
Güncelleme :19 Şubat 2010 Cuma 15:54:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?