23
Mayıs
2024
Perşembe
KULA - MANİSA

Yabancıların gözü termal suyunda

Manisa’nın Kula İlçesi’ndeki tarihi Emir Hamamları’nda, belediye tarafından Maden Tetkik Arama Kurumu’na (MTA) açtırılan iki kuyudan elde edilen 60 derece sıcaklığındaki termal suyun işletme hakkına, Fransız ve Japonlar talip oldu.

Saniyede 140 litre debi ile akan şifalı su ile belediyenin 40 dönümlük arazisi üzerinde kurulacak turizm amaçlı tesislerin ısıtılması planlanıyor.

Kula Belediye Başkanı Halil Gülcü, yatırım amaçlı olarak yurtdışı ve yurtiçinden bazı şirket ve holdinglerin temsilcileriyle yaptıkları görüşmeleri sürdürdüklerini belirterek, "Yatırımcıların bazıları ortaklık teklif ederken, bazıları ise 49 yıllığına kiralamak istiyor. Şu anda suyumuza talip olan şirket ve holdinglerin isimlerini açıklamayı doğru bulmuyorum. Ancak görüşmelerimiz devam ediyor. Yatırımcılar ilçemizde cazibe merkezi olacak bir jeotermal turizm tesisi kurmak istiyor. Şu anda 5 talipli var. Bunların ikisi Fransız, biri Japon, diğer ikisi ise Türk firması. Henüz kesin bir anlaşma söz konusu değil, çünkü çok yönlü teklifler var" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Ocak 2005 Salı 12:20:10
Güncelleme :11 Ocak 2005 Salı 12:24:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?