18
Mayıs
2024
Cumartesi
KULA - MANİSA

Ziraat Odası et ithaline karşı

KULA ZİRAAT ODASI ET İTHALİNE KARŞI

Kula Ziraat Odası Başkanı Nuri Topal, et fiyatındaki artışlar üzerine gündeme gelen canlı hayvan ithalatının, yerli üreticiler için tedbir alınmadan uygulanması halinde, birçok üreticinin iflas edeceğini savundu.

Ziraat Odası Başkanı Nuri Topal, kırmızı et fiyatlarındaki artışın ardından yaşanan gelişmelerin hayvancılık piyasasını bir hayli tedirgin ettiğini söyledi. Topal, "Başbakan ve Tarım ve Köy İşleri Bakanı et fiyatlarının indirileceği yönünde açıklamalarda bulunuyor. Üretici, 2010 yılı Ocak ayından, Nisan ayına kadar işletmelerine tanesi 4 bin ile 5 bin TL fiyatlarla büyükbaş hayvan aldı. Bugün ise Sayın Başbakanımız ve Tarım ve Bakanımız yurt dışından canlı hayvan ithalatı yapılacağı şeklinde açıklama yaptılar. Yalnız bunu yaparken, üreticileri de düşünmek zorundalar." dedi.

Türkiye'ye 1997 ve 2003 yılında ithal et girişi olduğunu hatırlatan Topal, o yıllarda ithalatın ardından sektördeki çok sayıda üreticinin iflas ettiğini kaydetti. Topal, "Eğer 2010 yılında da yerli üreticilere hiçbir tedbir almadan, yurt dışından ithalat yapılırsa, küçükbaş hayvancılıktan sonra büyükbaş hayvancılıkta biter. Şimdi de aynı hata yapılırsa, üreticiler iflas eder. Şu anki mevcut işletmelerde bile üreticiler tekrar hayvan alamaz duruma gelir." diye konuştu. Kula'da tedirgin olan üreticilerin işletmelerine hayvan almak istemediğini belirten Topal, "Benim bugün korkularım var. Bu korkularım da hayvan pazarlarında başladı. Gerçekten et konusu bu şekilde devam ederse, üretici sıkıntıya düşer. Onunla birlikte Türkiye ithal ete muhtaç kalır. İnşallah bu sezgilerimiz doğru çıkmaz ve Türkiye'de hayvan üreticileri dimdik ayakta kalır. Hiçbir üreticiye zarar vermeden bu krizi aşarız." şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Nisan 2010 Perşembe 13:58:03
Güncelleme :29 Nisan 2010 Perşembe 18:13:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
k.aktaş IP: 78.174.65.xxx Tarih : 3.05.2010 20:29:00

sayın nuri topal bey efendi asgari ücretin 600lira oldugu bir ülkede 28bin lira et sence uygunmu bu halkıda müsade etde devletimiz düşünsün sizlere kalırsak vay halimize