18
Mayıs
2024
Cumartesi
KULA - MANİSA

'Zorunlu atama'yı konuştular

KULA TÜRK EĞİTİM-SEN'DEN İSTİŞARE TOPLANTISI

Manisanın Kula ilçesinde bir araya toplanan Türk Eğitim Sen temsilcileri, okul müdürlerinin zorunlu atamalarına ilişkin istişarede bulundular.

Toplantıya sendika üyesi Kenan Evren İlköğretim Okulu Müdürü Osman Kaşıkçı, 4 Eylül A.S.Özmen İlköğretim Okulu Müdürü Mehmet Saracaloğlu, Halk Eğitim Müdürü Şevket Akar, Naci Hakkı Ulusoy İlköğretim Okulu Müdürü Selahattin Başaran, Gökçeören beldesinde bulunan Gökçeören Lisesi Müdürü Niyazi Özgen, Ulupınar İlköretim Okulu Müdürü Musa Özgen ile sendika başkanı olan Mehmet ve Hüseyin Tosun İlköğretim Okulu Müdürü Mehmet Karaarslan katıldı.

Başkan Mehmet Karaarslan 2009'da yayınlanan atama yönetmeliğinin Türk Eğitim-Sen tarafından mahkemeye verildiği ve halen mahkemenin devam ettiğini, hatta son günlerdeki uygulamanın yapılması aşamasında tekrar sendika tarafından mahkemeye gidildiğini belirtti.

Yönetmelik yayınlandığı tarihte konulan geçici maddede, uygulamanın bundan sonraki idarecileri kapsayacağı belirtilmişken şu anda bu maddeyle çelişen bir uygulamanın olduğunu öne sürdü. Uygulamanın zaman ve kapsam bakımından yanlış olduğunu söyleyen Başkan Karaarslan, yeri değiştirilecek okul müdürlerinin Kula'da görevlerinde başarılı kişiler olduğunu söyledi. Kararaslan, “Bizler devlet memuru olarak çıkan yönetmeliğe mağduriyet olmasına rağmen uymak zorundayız. Ancak sendika olarak yasal haklarımızı almak için de gerekli hukuki müracatlarımızı yapacağız." diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Temmuz 2010 Cumartesi 13:41:05
Güncelleme :31 Temmuz 2010 Cumartesi 17:14:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?