18
Mayıs
2024
Cumartesi
SAĞLIK

Kaliteli hizmet anlayışı

Son yıllarda gösterdiği atılımlarla adeta bir bölge hastanesi konumuna gelen Salihli Devlet Hastanesi, uluslararası kalite hizmet belgesi olan TS EN ISO 9001:2000 Kalite Yönetim Sistem Belgesi için başvuru yaptı.

Kaliteli sağlık hizmeti sunabilmek için sağlık kuruluşlarının doğru belirlenmiş kalite politikası, misyonu ve vizyonu olması gerektiğini vurgulayan Salihli Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr Osman Yurttaş, "Bu hedeflere ve amaçlara ulaşabilmek için toplam kalite kültürüne sahip, çağdaş yönetim biçimini benimsemiş hastane yönetimlerine ihtiyaç var. Vizyonumuz, sağlık hizmetinde 'mükemmelliğe' ulaşmak, kalitede 'öncü' olmak. Misyonumuz, mevzuatlar çerçevesinde hızlı, güvenli, şefkatli, güler yüzlü sağlık hizmeti üretmek. Politikamız, kalite yönetim sistemi şartlarına uyarak, etkin sağlık hizmeti üretmek, hizmet kalitemizi sürekli iyileştirmek, personel bilincini artırarak müşteri memnuniyetini sağlamak. İlkelerimiz, dürüstlük, tıp etik kurallarına uygun hizmet, toplumsal değerlere saygı, mahremiyet, gizlilik, hasta haklarına riayet. Kalite hedeflerimiz, müşteri memnuniyetini artırmak, tüm personelin sürekli eğitim almasını sağlamak, hastane enfeksiyonunun olmamasını sağlamak, yatak işgal oranını yükseltmek, yatış gün sayısını düşürmek, sevk oranını düşürmek, yeni kaynaklar temin etmek, hatalı sağlık hizmetinin olmamasını sağlamak, malzeme eksikliğinden kaynaklanan hizmet aksamasının olmaması" şeklinde konuştu.

TS EN İSO 9001:2000 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi için başvuruda bulunduklarını ifade eden Yurttaş, "Belgeleri almak zordur. Ancak bu belgeyi aldıktan sonra onu taşımak ve daha ileriye götürmek daha da zordur" dedi.

.
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2005 Çarşamba 13:46:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?