23
Mayıs
2024
Perşembe
EMLAK-KONUT
Belediye Sayfaları

Çok katlı evlere tutanak

Manisa İl Jandarma Alay Komutanlığı'na bağlı çevre koruma timleri, Sarıgöl İlçesi'ne bağlı köylerde iki kat üzeri ev yapan vatandaşlar hakkında tutanak tutuyor.

Jandarma çevre koruma timleri, imar kanununa aykırı yapılaşmayı önlemek amacıyla başlattığı denetimlerde Tırazlar, Çanakçı ve Bağlıca köylerinde iki kat üzeri bina yapan 34 kişi hakkında tutanak tuttu.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Sarıgöl Kaymakamı Recep Yüksel, "Sarıgöl 1. derece deprem kuşağı üzerindedir. Kaymakamlık ve belediye olarak ilçede köy muhtarları ve teknik ekiplerin katıldığı bir deprem paneliyle durumun ciddiyetini anlattık. Jandarma çevre koruma timlerinin bize ulaştırdığı tutanakları kaymakamlık olarak, İl Bayındırlık Müdürlüğü'ne üst yazıyla bildiriyoruz. Buradan gelecek teknik ekipler tutanak tutulan evlerin durumlarını inceleyecekler, depreme dayanıklı mı, yoksa takviye yapılması gerekli mi şeklinde bilgilendirme yapacaklar. Bayındırlık Müdürlüğü'nün teknik ekiplerinin vereceği rapor doğrultusunda hareket edilecektir. Bundan böyle köylerimizde vatandaşlarımız yapacakları binalarını sağlam ve iki katlı olarak yapmalıdır"dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Ekim 2005 Pazartesi 13:24:23
Güncelleme :31 Ekim 2005 Pazartesi 12:25:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?