2
Mayıs
2024
Perşembe
SARIGÖL - MANİSA
Belediye Sayfaları

Hüseyin Gümüşlü


Hüseyin Gümüşlü İlköğretim Okulu

Sarıgöllü işadamı, üç yıl önce köyü Tırazlar’da yaptırdığı okulun bütün sorunlarını gidermeye devam ediyor.

Hüseyin Gümüşlü (68) isimli işadamı, üç yıl önce kendi köyü olan Tırazlar Köyü’nde 200 milyar lira harcama yaparak iki katlı ve 8 derslikli "Hüseyin Gümüşlü İlköğretim Okulu’’nu yaptırdı. Kendini eğitime adayan ve okulun sorunlarıyla ilgilenmeye devam eden Gümüşlü, okulun bahçesine diktiği 250 adet ağacın bakımını da hergün kendisi yapıyor. Bu arada, okulun hizmetli sorununu da çözen Gümüşlü, Mustafa Saban isimli hizmetlinin aylığını ve sigorta primlerini yatırıyor.

Hüseyin Gümüşlü, "Ben ilkokul mezunuyum. İmkansızlıklardan okuyamadım. Gençliğimde çobanlık yaparak işimi ilerlettim. Köyün çocukları okusun istedim. Ben okuyamadım, hiç olmazsa onlar okusun diyerek okul yaptırdım. Okul ve köye ikibin adet çeşitli türden ağaçlar diktirdim. Ancak okuldakilere her gün gelerek kendim bakıyorum. Bu bana haz veriyor. Okulun temizlikleri için kendim ücretli işçi tuttum. Okulu çok seviyorum, çocukları seviyorum. Kısaca ölene kadar okul için her türlü yardımı yapacağım" dedi.

Tırazlar köylüleri ise hayırsever işadamının bu örnek davranışını takdirle karşıladıklarını belirterek, "O bir eğitim neferidir. Köyümüze eser kazandırdı. Köy içinin asfaltlanmasında, mucurların taşıma ücretini de karşıladı. Köyün her yanını ağaçlandırdı. Kendisine şükran borçluyuz" diye konuştular.

Vekilinize soru sormak/sorununuzu iletmek ister misiniz?
Sorular/Cevaplar