18
Mayıs
2024
Cumartesi
SELENDİ - MANİSA
Belediye Sayfaları

Elektrik sorunu çözülüyor

Selendi'de TEDAŞ tarafından sürdürülen çalışmalar sonucunda, yıllardır merkez ve köylerinde yaşanan elektrik problemi çözülmeye başladı.

Selendi'ye bağlı Karabeyler Köyü, Kocaahmetler Mahallesi, Eskin Köyü Madır ve Fakra mahallelerinin elektrik probleminin çözümü için yapılan ihalenin ardından bölgelerin yer teslimi için ilçeye gelen Manisa Tedaş İl Müdürü Resul İnci, söz konusu bölgelerin elektrik probleminin çözümü için 130 milyarlık bir ödenek ayrıldığını, bir ay içerisinde çalışmalara başlanarak en kısa sürede enerji sorununun ortadan kalkmış olacağını söyledi.

İnci, ayrıca Selendi'nin en önemli sorunu olan Kula-Selendi ana hat projesinin tamamlandığını ve kamulaştırma ihalesinin yapılarak gerekli olan sürenin beklendiğini ve en geç 2006 yılında tesis çalışmaların başlayacağını açıkladı.

Köy dönüşünde Selendi İşletme Baş Mühendisliği'ni ziyaretinde, işletme sorumlusu İlker Yiğit'in ilçe adına taleplerini dikkatle dinleyen İnci, "İmkanlarımız çerçevesinde talepleri yerine getirmeye çalışacağız. Abone açma-kesme ekibini muhtelif aralıklarla Kula'dan Selendi'ye göndereceğiz. Bölgede bulunan sayaç panolarının tamamının dışarıya çıkartılması ve okuma oranının yüzde 99,80'de olması, yine kaçak elektrik kullanımında problem yaşanmaması çok sevindirici" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Temmuz 2005 Cumartesi 18:08:39
Güncelleme :2 Temmuz 2005 Cumartesi 18:14:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?