18
Mayıs
2024
Cumartesi
SELENDİ - MANİSA
Belediye Sayfaları

Engelli öğrencilerden el işi sergisi

SELENDİ'DE, ENGELLİ ÖĞRENCİLERDEN EL İŞİ SERGİSİ

Manisa'nın Selendi ilçesinde Ege Yaşam Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi öğrencileri, el emeği göz nuruyla yaptıkları el işi ürünlerini sergiyle tanıttılar.

Selendi Belediyesi'nde kurulan serginin açılış törenine Kaymakam Selim Palamut, Belediye Başkanı Nurullah Savaş, İlçe Jandarma Komutanı Celal Çok ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhammet Şehirli, köy muhtarları sergiyi hazırlayan engelli öğrenciler, aileleri, eğitim kurumunun öğretmenleri ve vatandaşlar katıldı. Serginin açılışında konuşan Kaymakam Selim Palamut, "Çocuklarımızı topluma kazandırmak, bir şeyleri başardıklarını göstermek, onları yaşadıkları topluma daha sıkı bağlarla bağlanmalarını sağlar." dedi. Belediye Başkanı Nurullah Savaş da, rehabilitasyon merkezinin engelli bireyler ve aileleri ile sıcak bir aile ortamı oluşturduğunu ifade ederek, bu bağın çok önemli olduğunu vurguladı. Kurumun Müdürü Şenay Şafak ise, "Öğrencilerimiz gerçekten büyük bir organizasyon gerçekleştirdi. Demek ki engelliler de sergi açabiliyormuş. İşte kanıtı burada. Hepimiz birer özürlü adayıyız, yarın engelli olmayacağımızı nerden bilelim? Onun için engelli kardeşlerimize sahip çıkalım, onlara her konuda destek verelim, toplumda engelli bireyleri içimize katalım, onların dertlerini paylaşalım. Eğitimde hiçbir fert feda edilmez." diye

Konuşmaların ardından Kaymakam Selim Palamut serginin açılışını gerçekleştirdi. Protokol ve konuklar, engelli öğrencilerin yaptığı birbirinden güzel el işi ürünlerini inceleyerek, hayranlık duyguklarını ifade ettiler.

SELENDİ'DE, ENGELLİ ÖĞRENCİLERDEN EL İŞİ SERGİSİ
İHA
Yayın Tarihi : 12 Mart 2010 Cuma 14:03:02
Güncelleme :13 Mart 2010 Cumartesi 01:41:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?