24
Mayıs
2024
Cuma
SELENDİ - MANİSA
Belediye Sayfaları

Genç mucitlerin sergi heyecanı

Selendi'de, Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından tüm okulların katılımıyla düzenlenen eğitim, bilim, sanat ve kültür sergisindeki birbirinden ilginç buluşlar ilçe halkı tarafından büyük ilgi gördü.

Belediye Düğün Salonu’nda düzenlenen serginin açılış töreninde, saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okundu. Yatılı İlköğretim Bölge Okulu folklor ekibinin gösterileriyle devam eden törene Kaymakam Metin Maytalman, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Şerafettin Yel, Milli Eğitim Müfettişler Kurulu Başkanı Kamil Yiğen ve Cumhuriyet Başsavcısı Murat Efe katıldı. Serginin açılış kurdelasını kesen protokol üyeleri, daha sonra davetlilerle birlikte fuardaki standları dolaştı.

Standlardaki bütün buluşları tek tek inceleyen Kaymakam Maytalman, özellikle Çok Programlı Lise’nin standında bulunan elektrikli icatlar hakkında bilgi aldı. Maytalman, mürekkepli suyun damlayla su oluşunu ve öğrencilerin kan gruplarını ölçmelerini dikkatle izledi. Cumhuriyet Başsavcısı Murat Efe’nin iki çiviyi birbirinden ayırırken zorlanmasına rağmen başarması alkışlandı. En büyük ilgiyi ise yine öğrencilerin yaptığı yanardağ buluşu gördü.

Daha sonra açık alanda kurulan yörük çadırını da gezen Kaymakam Maytalman ve beraberindekiler, çadırda gözleme yiyip ayran içti. İlçe Milli Eğitim Müdürü Oktay Akyüz başta olmak üzere öğretmen ve öğrencilere organizasyonu hazırladıkları için teşekkür eden Maytalman, Avrupa Birliği’ne (AB) giriş sürecinde Türkiye açısından böyle projelerin sergilenmesinin olumlu katkıları olacağını söyledi.

 

İHA
Yayın Tarihi : 1 Haziran 2005 Çarşamba 14:10:19
Güncelleme :2 Haziran 2005 Perşembe 17:14:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?