26
Mayıs
2024
Pazar
SELENDİ - MANİSA
Belediye Sayfaları

Geri dönmesinler!

SELENDİ'DE ÇIKAN OLAYLARIN ARDINDAN

Manisa'nın Selendi ilçesinde, Roman vatandaşların ilçeden uzaklaştırılmasına sebep olan halk, geriye dönmelerini istemiyor.

Selendi'de yılbaşı akşamı bir kahvehanede çıkan tartışmanın kavgaya dönüşmesi ve sonrasında ilçe halkı ile Romanlar karşı karşıya geldi.

Olayların ardından Roman vatandaşların yaşadığı yerlerde hasar gören evlerde onarım çalışmaları yapıldı. Belediye camları kırılan üç evin camlarını taktırdı. Emniyet görevlilerinin aldığı güvenlik tedbirlerinin devam ettiği bildirildi.

Önceki akşam yaklaşık üç bin kişinin ayaklanarak Roman vatandaşların araçlarını ateşe verdiği, evlerine ve çadırlarına hasar verdiği olayların ilk çıkış yeri olan kahvehanede toplanan vatandaşlar, Roman vatandaşları ilçede istemediklerini söyledi. İşyeri sahibi Musa Yıldız ve Mehmet Kaya isimli vatandaş, Roman vatandaşları ilçede huzursuzluk çıkarmakla suçlayarak, "Yıllardır aynı kahvehanede bir arada oturduk, düne kadar hiç sorun yaşamadık ancak son zamanlarda bizi rahatsız etmeye başladılar. Bizlere sürekli huzursuzluk veriyorlardı. Çocuklarımızı okula gönderemez hale gelmiştik" dediler. Ayrıca, bazı Roman vatandaşları hırsızlık, tefecilik yapmakla suçladılar.

GERİLİMİN ÇIKIŞ SEBEBİ

İddiaya göre, Musa Yıldız isimli kahvehane işletmecisi, Roman vatandaşların huzursuzluk çıkarması ve müşterileri kaçırması iddiasıyla iş yerine Roman vatandaşları kabul etmek istemedi. Yılbaşı akşamı Burhan U. isimli Roman vatandaş, alkollü şekilde Musa Yıldız'ın işyerine gelerek içeride sigara yakmak istedi. Burhan U.'yu ikaz eden iş yeri sahibi Musa Yıldız ile aralarında tartışma çıktı ve daha sonra kavgaya dönüştü. "Beni kimse kovalayamaz" diyen Burhan U.'nun yakınlarının da olay yerine gelmesi üzerine devam eden kavgada iş yeri sahibi Musa Yıldız çeşitli yerlerinden yaralandı, iş yeri zarar gördü.

Yaklaşık yedi bin nüfusu bulunan Selendi ilçesinde şu an bir tek Roman vatandaşın bulunmadığı belirtildi.

SELENDİ'DE ÇIKAN OLAYLARIN ARDINDAN
İHA
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2010 Perşembe 17:59:02
Güncelleme :8 Ocak 2010 Cuma 09:44:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?