18
Mayıs
2024
Cumartesi
SELENDİ - MANİSA
Belediye Sayfaları

Gümele Köprüsü yenileniyor

SELENDİ'DE GÜMELE KÖPRÜSÜ İNŞAATINA BAŞLANDI

Manisa'nın Selendi, Köprübaşı, Demirci ilçeleri ile çok sayıda belde ve köyünü birbirine bağlayan ancak hasarlı olması sebebiyle uzun süredir kullanılamayan Gümele Köprüsü yenileniyor.

1971 yılında Selendi'den geçen İlge Çayı üzerinde yaptırılan 50 metre uzunluğundaki Gümele Köprüsü, 1981 yılındaki aşırı yağışlardan dolayı zarar görmüş, zemin çöküntüsü ve kolonların hasar görmesi üzerine yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya kalmıştı. Güvenlik nedeniyle kullanımı yasaklanmasına rağmen bölge halkı, ulaşım mesafesini uzatmamak için tehlikeyi göze alarak köprüyü yıllarca kullanmaya devam etti. Bir süre önce Selendi ilçesi ziyareti sırasında köprüyü yerinde inceleme fırsatı bulan ve halkın bu konudaki şikayetlerini dinleyen Vali Celalettin Güvenç, gereğinin yapılması konusunda ilgili kurumlara talimat vermişti.

YENİ KÖPRÜNÜN MALİYETİ 850 BİN TL

Tamiri mümkün olmayan Gümele köprüsünün yıkılarak yenisinin yapılması için Manisa İl Özel İdaresi ihale düzenledi. 850 bin TL fiyat vererek ihaleyi alan mütahit firma çalışmalara başladı. Yıkılmak üzere olan Gümele köprüsü iş makineleri tarafından yerinden söküldü. Çift şeritli olarak araç trafiğine açılacak olan yeni köprünün kış mevsimi öncesi bitirilmesi hedefleniyor.

Köprünün yenilenmesinden dolayı büyük mutluluk duyan bölge halkı, "Selendi'den Borlu'ya gitmek istediğimiz zaman köprüyü kullanamadığımız için Salihli yolunu tercih etmek zorunda kalıyorduk. Bu da 150 km. fazla yol almamıza neden oluyordu. Gümele Köprüsü bizim çevreyle ulaşımımız için çok önemliydi. Köprünün yenilenmesi bizi çok sevindirdi. Başta Sayın Valimiz olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz." dediler.

SELENDİ'DE GÜMELE KÖPRÜSÜ İNŞAATINA BAŞLANDI
SELENDİ'DE GÜMELE KÖPRÜSÜ İNŞAATINA BAŞLANDI
İHA
Yayın Tarihi : 13 Temmuz 2010 Salı 13:11:02
Güncelleme :13 Temmuz 2010 Salı 19:58:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?