18
Mayıs
2024
Cumartesi
SELENDİ - MANİSA
Belediye Sayfaları

Jandarma, ücretsiz diş taraması yaptı

Jandarma Genel Komutanlığı’nca Manisa’nın Selendi İlçesi Mollaahmetler Köyü’nde halka ve öğrencilere ücretsiz diş taraması yapıldı.

Aydın Jandarma Bölük Komutanlığı’na bağlı gezici mobil diş ünitesi, Mollaahmetler Köyü’nde köylü vatandaşlar ve öğrencilerin diş taramalarını gerçekleştirdi. Görevli diş tabibi Erdeniz Ulutaş, köylülere diş taşı temizliği diş çekimi ve diş dolgusu yaptı.

Vatandaşa ve öğrencilere diş sağlığı hakkında bilgi veren Ulutaş, uygulamanın Aydın, Manisa, Muğla, Denizli, İzmir ve Uşak il merkezleri ve ilçelerinde 6 aylık iki periyot halinde yapıldığını, Türkiye’de gezici diş ünitesinin ise Aydın, Tunceli, Konya ve Tokat’ta bulunduğunu söyledi. Ulutaş, "Vatandaşlarımızın maddi yetersizliği nedeniyle ve ihmal etmeleri sonucu yaptıramadıkları diş bakımı ve tedavilerine ulaşmaya çalışıyoruz. Jandarmanın köylüyle kaynaşmasını sağlıyoruz" dedi.

Köy muhtarı Erdal Çelik, jandarmanın bu uygulamasının halkın önemli bir sorununun giderilmesine yardımcı olduğunu, çocuklara da diş bakım alışkanlığı kazandırdığını belirterek teşekkür etti.

MANİSA (İHA) -
Yayın Tarihi : 22 Aralık 2004 Çarşamba 12:11:51
Güncelleme :18 Nisan 2005 Pazartesi 16:18:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?