18
Mayıs
2024
Cumartesi
SELENDİ - MANİSA
Belediye Sayfaları

Kolayını buldular: Yasak

Selendi İlçesi’ni Borlu Beldesi’ne bağlayan, ancak 1981 yılındaki aşırı yağışlar sonucu büyük hasar gördükten sonra bir türlü onarılmayan İlge Çayı Köprüsü’nden geçişler yasaklandı. Manisa Köy Hizmetleri İl Müdürlüğü tarafından köprünün her iki girişine, "Köprüden geçmek tehlikeli ve yasaktır" levhaları asılırken, köprüyü kullanmak zorunda olan vatandaşlar buna tepki gösterdi.

Selendi’ye bağlı Turpçu Köyü Muhtarı Hüseyin Ali Ustacı, köprünün üzerinde yapılacak bir çalışmanın olumlu sonuç vermeyeceğini belirterek, "Köprünün zemini sağlam değil. Bu sorunun çözülmesi için yaklaşık 200 metre yukarıda sağlam bir zemin üzerine köprü yapılmalıdır" dedi.

1971 yılında yapılan ve aradan 10 yıl geçtikten sonra 1981 yılındaki aşırı yağışlar sırasında zeminin çöküp kolon ayaklarının kırılması üzerine kullanılması tehlikeli hale gelen İlge Çayı Köprüsü, o tarihten bu yana tehlike saçıyor. Muhtarı Ustacı, "Seçim zamanında bu köprünün yapılması için söz veren vekillerimizin sözlerini tutmalarını istiyoruz. Bu köprüyü kullanmadan Selendi’den Borlu’ya gitmek isteyen vatandaşlarımız Salihli yolunu kullandığı taktirde, en az 150 kilometre daha fazla yol yapmak zorunda kalıyor. Çözüm bekliyoruz" dedi.

Bu arada sorumluluğu üzerinden atmak isteyen Manisa Köy Hizmetleri İl Müdürlüğü, köprünün her iki girişine, "Köprüden geçmek tehlikeli ve yasaktır" levhaları astı.

Selendi
Yayın Tarihi : 20 Aralık 2004 Pazartesi 11:33:11
Güncelleme :18 Nisan 2005 Pazartesi 16:18:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?