18
Mayıs
2024
Cumartesi
SELENDİ - MANİSA
Belediye Sayfaları

Manisa-Selendi: Kamyon şoförünün, 'Coca Cola'nın iksirini buldum' iddiası

Manisa’nın Selendi İlçesi’nde kamyon şoförlüğü yaparak geçimini sağlayan bir vatandaş, 4 yıllık araştırmaları sonucunda Coca Cola’nın verdiği tadın aynısını veren ham maddeyi doğal yöntemlerle bulduğunu iddia etti.

Amerikan ürünü olan Coca Cola’nın aynısının Türkiye’de de üretilebileceği kanısıyla yola çıkarak araştırmalara başladığını belirten Talat Tuna, 4 yılın sonunda, Coca Cola’daki bilinmeyen tadı veren bir bitki bulduğunu ileri sürdü. Söz konusu bitkinin özü, su ve şeker ile kola elde ettiğini ifade eden Tuna, "Kendim yaptığım kolayı içtim ve çevremdeki insanlara da ikram ettim. İçen arkadaşlarım aldıkları tadın Coca Cola’daki tada çok benzediğini hatta daha iyi olduğunu söylediler. Ben de aynı kanıdayım. Ancak sadece içine kola asidini koyamadım. Bu asidi de eklediğimde inanıyorum ki, Cola Cola’nın yerine, insan sağlığına hiçbir zararı olmayan, aksine Cola Cola’dan daha iyi olduğuna inandığım meşrubatım Türkiye’de halkımız tarafından çok beğenilecek" dedi.

"Selendi Cola" dediği meşrubat için 3 yıldır patent almaya çalıştığını ve Cumhurbaşkanlığı başta olmak üzere ilgili kurum ve kuruluşlara başvuruda bulunduğunu ifade eden Talat Tuna, "Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği yazıma cevap verdi, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Araştırma Planlama ve Koordinasyon Kurulu Başkanlığı, Manisa Valiliği ile Tarım İl Müdürlüğü de birer yazı göndererek, konunun incelenmesi ve Cumhurbaşkanlığı’nın bilgilendirilmesi konusunda ricada bulundu. Daha sonra Patent Endüstrisi’nden çağrıldım. Benden bir rapor istediler. Ben de bunun için Ankara Üniversitesi (AÜ) Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü’nden Nevzat Artık ile görüştüm. Tahliller doğru ve net çıktığı için benden rapor yazmamı istedi. Ben de yazdım verdim. Kendisi yaptığım meşrubatı da içti. Daha sonra bana, Tarım Bakanlığı’na, Sanayi Bakanlığı’na ve Cumhurbaşkanlığı’na başvurup kolayı ’Selendi Cola’ olarak tasdik ettirerek rapor verecekti. Ancak aradan 3 yıl geçmesine rağmen hala raporumu alamadım. Bu raporu alamadan patent alamıyorum" diye konuştu.

İmal ettiği kolanın, tamamen doğal yöntem kullandığı için kesinlikle sağlığa zararlı olmadığını, ancak patent alamadığını vurgulayan Tuna, "Ne yapacağımı şaşırdım. Tüm paramı bu iş için harcamıştım. Elimde avucumda bir şey kalmadı. 6 aydır bu çalışmayla ilgilenemiyorum. İnanıyorum ki yaptığım meşrubatı deneyen tüm kola firmaları bu çalışmamla ilgilenir. Ancak bunun için önce patent almam gerekiyor. Ben reklam veya iş istemiyorum, sadece bu emeğimin karşılığını istiyorum" şeklinde konuştu.

MANİSA-(İHA)
Yayın Tarihi : 7 Nisan 2004 Çarşamba 17:45:21
Güncelleme :5 Nisan 2005 Salı 13:59:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?