19
Mayıs
2024
Pazar
SELENDİ - MANİSA
Belediye Sayfaları

Müftüler biraraya geldi

Manisa'nın il ve ilçe müftüleri, yürütülen hizmetlerde verimliliğin artırılması, metot ve ilke birliğinin sağlanması için gerçekleştirilecek olan faaliyetler kapsamında, genel bir değerlendirme yapmak üzere Selendi ilçesinde biraraya geldi.


Belediye Kültür Salonu'nda düzenlenen toplantıda konuşan İl Müftüsü Namık Hisar, Diyanet İşleri Başkanlığı taşra teşkilatında geçmişten beri bir gelenek olarak her ay bir ilçede toplantı yapıldığını hatırlattı. Yürütülen hizmetlerde verimliliğin artırılması, metot ve ilke birliğinin sağlanması için gerçekleştirilecek olan faaliyetlerin genel bir değerlendirmesi yapılan toplantı sonrası Müftü Namık Hisar açıklama yaptı. Hisar, "Gündemimizde din hizmetleri ile ilgili çeşitli konular görüşülerek bu hizmetin daha etkin bir şekilde halkımıza sunulması görüşüldü. Karşılıklı fikir alış-verişinde bulunuldu. Yapılacak hizmetler konusunda koordinasyon sağlanmış oldu. Manisa ilinde yıllara göre öğrenci sayılarında artış oldu. Bu da İl Müftülüğümüz ve vaizlerin eğitime özel ilgi göstermelerinin katkısıyla gerçekleşti. Ayrıca yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle kurban kesim yerlerinin usule uygun olması için çalışmalar yapılması görüşüldü. " dedi.


Selendi Müftüsü Ramazan Coşkun yaptığı açıklamada, toplantının Selendi'de bir ilk olduğunu söyleyerek, "1954 yılında ilçe olan Selendi'de bir ilk gerçekleştirerek tüm müftü arkadaşlarımla beraber toplandık. Değerli meslektaşlarımı Selendi'de ağırlamaktan ve Selendi'yi tanıtmaktan gurur duydum" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2008 Çarşamba 18:13:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?