22
Mayıs
2024
Çarşamba
SELENDİ - MANİSA
Belediye Sayfaları

Selendi AKP'de ihraç şoku

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Selendi İlçe Teşkilatı’nda, içlerinde Kurucu Başkan ile İkinci Başkan’ın da bulunduğu 6 kişi, ihraç istemiyle parti disiplin kuruluna sevk edildi.

İhraç istemiyle disiplin kuruluna sevk edilen Kurucu Başkan Süleyman Yiğit, "3 Kasım seçimlerinde ilçe genelinde yüzde 39 oyla birinci parti olarak çıkarak genel merkezden teşekkür aldık. Çalışmanızın mükafatı buymuş. Mayıs-Haziran aylarında yapılacak olan ilçe kongresinde beni kendilerine rakip olarak gördükleri için beni disiplin kuruluna verdiler. 28 Mart Mahalli seçimlerinde şu an görevde olan ilçe teşkilatı bana il encümeni adaylığı veya belediye meclis üyeliğinin birinci sırasını teklif etti. Ben de kabul ettim. Ancak yönetim adaylıkla ilgili benim ismimi il yönetimine bildirmemişler. Benden habersiz, il yönetimine aday olmayacak demişler. Bilinçli olarak ismimi il yönetimine bildirmemişler. Benim ihraç edilmem için disiplin kuruluna sevk edildiğimin duyulması üzerine ben de parti genel merkezine mail attım. 5 gün sonra genel merkez bana telefon açıp kurucu başkan olduğum için partiden ihracın söz konusu olmayacağını söyledi" dedi.

Selendi’de AK Parti’yi kurduğunda, şu anki yönetimden kimsenin olmadığını belirten Yiğit, "Köy köy, mahalle mahalle dolaşıp gecemi gündüzüme katıp kendi arabamla bu partiye üye yaptım. O zaman bugün beni ihraç etmek isteyen şahıslar nerdeydiler. Bunun vebalini kim çekecek, bunların hesabını nerede verecekler. Ben AK Parti’liyim. Sonuna kadarda AK Parti’li olacağım. Benimle beraber 5 arkadaşımda ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevk edildi. 5 arkadaşımla beraber sonuna kadar mücadeleyi sürdüreceğiz" diye konuştu.

İhraç istemiyle disiplin kuruluna sevk edilen isimler ise şöyle:
"Süleyman Yiğit (Kurucu Başkan), Remzi Çıplak (AK Parti Selendi İlçe Eski Başkanı), İsmail Akçan (üye), Abidin Gülcan (üye), Adem Aktaş (üye), Asım Daban (üye)."

İHA
Yayın Tarihi : 21 Ocak 2005 Cuma 23:02:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?