19
Mayıs
2024
Pazar
SELENDİ - MANİSA
Belediye Sayfaları

Selendi sular içinde

Manisa'nın Selendi ilçesinde fırtınayla birlikte etkisini gösteren sağanak yağmur nedeniyle bir çok ev ve iş yeri sular altında kalırken, ilçe halkı tedbir almamakla suçladıkları yetkililere sitem etti.


Çarşamba günü aniden bastıran yağmurla birlikte oluşan sel suları dere ıslah çalışması yapılan bölgede itinat duvarının yıkılmasına neden olmuştu. Dün gece yine fırtınayla birlikte etkisini gösteren sağanak yağmur, ilçe halkını zor durumda bıraktı. Kurtuluş Mahallesi Adnan Menderes Caddesi'nin alt kısımlarında bulunan evlerin bodrum katlarını su bastı. Mahallenin içinden geçen derede yapılan ıslah çalışması nedeniyle sel sularının evlerin bodrum katına dolduğunu öne süren mahalle sakinleri, bundan sorumlu tuttukları yetkililere sitemde bulundular. Evini su basan Düriye Aksoy isimli bayan kalp krizi geçirdi. Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Aksoy'un sağlık durumunun iyi olduğu ve taburcu eildiği öğrenildi. Bu arada belediye ekipleri gece boyunca su baskınına uğrayan evlerden dinamo ve su motorları ile su çekti.


Mahalle sakinlerinden Semiha Kaçar isimli bayan, 3 ay önce başlanan dere ıslah çalışmaları devam ederken derelerin önlerinin kapandığını belirterek, "Aradan 3 ay geçmesine rağmen hiçbir önlem alınmadı. İki gündür yağan yağmura rağmen bu derelerin önleri açılmadı. Yetkililer artık bu soruna çözüm bulsunlar" dedi.
AK Partili Belediye Meclis Üyesi İsmail Başyiğit de belediyeyi suçladı. Başyiğit, "Her yağmur yağdığında evlerimiz sular altında kalıyor. Belediye Başkanı'na defalarca uyarıda bulunduk ama hiçbir sonuç alamadık." derken, AK Partili Belediye Başkanı Mürsel Uçan ise, derelerin ıslahı ve köprü yapılması işinin belediyeye ait olmadığını dile getirerek, "Buraların yapım işi ihale kapsamı içindedir. Bu nedenle belediyenin suçlanması yanlıştır." dedi.

iha
Yayın Tarihi : 29 Ağustos 2008 Cuma 22:58:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?