16
Mayıs
2024
Perşembe
SELENDİ - MANİSA
Belediye Sayfaları

Selendi'de akıl almaz kaza

Selendi ilçesinde, park halindeki bir otomobil, bilinmeyen bir sebeple geriye doğru hareket ederek 300 öğrencinin eğitim gördüğü bir okulun bahçesine düştü. Kazada ölen ya da yaralanan olmadı. 

Selendi Devlet Hastanesi'ne hasta getiren Mustafa Bozkurt isimli vatandaş aracını yol kenarına park edip hastaneye girdi. Bu sırada park halinde bırakılan 45 Y 3157 plakalı otomobil kendiliğinden hareket ederek 50 metre gerideki Yatılı Anadolu Öğretmen Lisesi ve Anadolu Lisesi'nin bahçesine uçtu. 3 metre yükseklikten düşerek ters dönen araç çevreden gelen vatandaşların yardımıyla düzeltildi. 

Aracının bahçeye uçtuğunu gören Mustafa Bozkurt uzun süre şaşkınlığını üzerinden atamadı. Bir yakınını hastaneye getirdiğini belirten Bozkurt, "Arabayı park edip el frenini çektim. Daha sonra aracın okulun bahçesine uçtuğunu görünce gözlerime inanamadım. Akşam olduğu için okulun bahçesinde öğrenci yoktu. Ölen ya da yaralanan olmaması benim için teselli oldu" dedi. 

Öte yandan yıllar önce benzer bir kaza daha yaşandığına dikkat çeken çevre sakinlerinden biri, "Yolun yüksek olması nedeniyle 3 metrelik bir duvar yapıldı. O yüzden her zaman tehlike arz ediyor. 1992 yılında yapılan 42 metre uzunluğundaki okul çevre duvarının bir metre daha yükseltilmesi gerekiyor. Önlem alınmazsa buna benzer kazalar meydana gelebilir" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Aralık 2007 Cuma 16:04:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?