23
Mayıs
2024
Perşembe
SELENDİ - MANİSA
Belediye Sayfaları

Selendi'nin acı günü

Selendi'de 1984-1989 yılları arasında belediye başkanlığı yapan ve 28 Mart 2004 seçimlerinde tekrar bağımsız olarak belediye başkanlığına adaylığını koyan Asım Ekim vefat etti.

Yaklaşık 3 aydır Ege Üniversitesi’nde tedavi gören 57 yaşındaki Asım Ekim, hayatını kaybetti. Ekim’in cenazesinin Selendi’ye getirilmesinin ardından belediye binası önünde bir tören düzenlendi. Törene, İlçe Kaymakamı Metin Maytalman, Belediye Başkanı Mürsel Uçan, Selendi eski belediye başkanları Seyhan Dilik, Muharrem Kaya, Ramazan Gürcan, Kula eski Belediye Başkanı Selim Aşkın, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, dostları, yakınları, ailesi ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende konuşan yakın arkadaşlarından Ahmet Erol, "Selendi’ye ömrünü veren, gençliğini ve enerjisini Selendi için feda eden bir dostumuzu kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. O, Selendi ve Türkiye sevdalısı bir insandı. Onu hepimiz yakından tanıyoruz. Onda gurur, kibir, şan, şöhret ve servet düşkünlüğü yoktu. Hepimizin başı sağolsun" dedi.

Belediye Başkanı Mürsel Uçan ise, "Selendi bir abisini, bir öğretmenini ve bir başkanını kaybetmiştir. Selendi için çok güzel hizmetleri olmuştur. Allah kabrini cennet eylesin. Hepimizin başı sağolsun" şeklinde konuştu. Törenin ardından Ekimin’in naşı, Selendi Yeni Camii’nde ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Selendi Şehir Kabristanlığı’na defnedildi.

1948 doğumlu ve 3 çocuk babası olan emekli öğretmen Asım Ekim, Selendi’nin sevilen ve sayılan şahsiyetlerinden biriydi.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Nisan 2005 Pazartesi 18:28:53
Güncelleme :25 Nisan 2005 Pazartesi 18:32:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?