22
Mayıs
2024
Çarşamba
SELENDİ - MANİSA
Belediye Sayfaları

Süt üreticisi fiyatları protesto etti

Selendi'de süt üreticileri, süt fiyatlarının 500 bin liradan 350 bin liraya gerilemesi üzerine sütlerini yere dökerek eylem yaptı.

Eylemde üreticiler, daha önce et fiyatları düştüğünde besicilerin kısa süreli destek aldığını belirterek, benzer uygulamanın süt üreticilerine de getirilmesini istedi. Üreticiler, süt fiyatlarındaki istikrarsızlık devam ettiği sürece hayvanlarını satmak zorunda kalacaklarını dile getirdiler.

Selendi Seray Süt Ürünleri Limited Şirketi’nin sahibi Servet Akkoyun, "Süt ve süt ürünlerindeki yüzde 8 ila 18 oranındaki KDV’nin yüzde 1’e düşürülmesini ve süt tüketiminin arttırılması gerektiğini düşünüyorum. Sadece üretici değil, sanayici de güç durumda. Elimizde tonlarca süt bekliyor. Asıl yapılması gereken süt tüketimini artırmanın yolunu bulmaktır" dedi.

S.S. Tavak Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Ali Osman Eroğlu ise, "İlçemizde 100x200 başlık süt sığırcılığı projesini gerçekleştirdik. Bunların sütlerini değerlendirmek için süt toplama merkezleri yaptırdık. Ancak süt fiyatlarındaki bariz inişler nedeniyle sütleri satmakta zorlanıyoruz. Sütlerimiz elimizde kaldı. Bu nedenle kooperatifimize üye olan ortaklarımız mağdur durumda. Bu duruma çözüm getirilmesini istiyoruz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Mayıs 2005 Pazartesi 18:13:26
Güncelleme :7 Mayıs 2005 Cumartesi 15:07:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?