18
Mayıs
2024
Cumartesi
SELENDİ - MANİSA
Belediye Sayfaları

Tarihimizde Çanakkale Şehitleri konferansı

Manisa’nın Selendi İlçesi’nde düzenlenen "Tarihimizde Çanakkale Şehitleri" konulu konferansta, her Türk evladının Çanakkale’yi görüp havasını teneffüs etmesi gerektiği belirtilerek, Çanakkale Savaşı’nın gerçek bir destan olduğu vurgulandı.

Selendi ve Köyleri Yardımlaşma Derneği tarafından Belediye Kültür Salonu’nda düzenlenen konferansa, Selendi Belediye Başkanı Mürsel Uçan, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Semiz, öğretmenler ve çok sayıda bayan davetli katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Selendi ve Köyleri Yardımlaşma Derneği Başkanı Ahmet Erol, derneğin faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Erol, "Dernek olarak her zaman halkımıza hizmet etme amacındayız. Derneğimizin faaliyet alanı çok geniştir. Özellikle bayanlarımızdan gelecek olan her türlü konferans ve sosyal faaliyetlerin gerçekleştirilmesinde elimizden gelen tüm gayreti sarf edeceğimizin bilinmesini istiyorum" dedi.

Çanakkale’den gelen konuşmacı emekli öğretmen araştırmacı-yazar Hasan Hüseyin Maltepe, konuşmasına, "Dedelerinizden size selam getirdim" diyerek başladı. Her Türk evladının Çanakkale’yi görmesi ve o havayı teneffüs etmesi gerektiğine işaret eden Maltepe, "Vatanı, namusu ve inancı uğruna Çanakkale Savaşı’nda şehit düşen 253 bin kahraman askerimiz, bir fazilet tarihi için öldüler. Onlar bir destan yazdılar" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Şubat 2005 Salı 17:12:07
Güncelleme :5 Nisan 2005 Salı 13:51:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?