30
Mayıs
2024
Perşembe
SELENDİ - MANİSA
Belediye Sayfaları

Tedaş'ın 2008 yılı değerlendirmesi

TEDAŞ MÜESSESE MÜDÜRÜ YAKUP ÖNDER 2008 YILINI DEĞERLENDİRDİ!


Manisa İl Müdürlüğü Metin Demirdağ toplantı salonunda Manisa iline bağlı İlçe İşletme Şeflerininde katıldığı toplantıda 2008 yılı değerlendirmesi yapan Yakup Önder’in mutluluğu gözlerden kaçmadı.
Manisa merkez ve ilçelerinde 2008 yılı içerisinde yapılan çalışmaları ve önümüzdeki yılki
projeleri ele alarak yapacakları yatırımları da gözden geçiren Tedaş İl ve İlçe yöneticileri. Kesintisiz enerji ve müşterilere daha iyi hizmet için bölgelerden derlenen bilgiler doğrultusunda daha kaliteli hizmet arayışına gidileceği bildirildi.
Önder,genel anlamda 2008 yılı müessesemiz açısından olumlu geçti,tahakkuk-tahsilat oranlarımız beklediğimiz düzeyde, kaçak ve kayıp oranında ise Türkiye ortalamasından daha iyi bir durumda olduklarına değinerek “Alınan ve dağıtılan elektrik arasında %8.2’lik bir kaybımız söz konusu. Bu oranın 7,5 lik bir kısmı zaten teknik kayıplardan kaynaklanıyor. Ekiplerimiz sürekli yaptıkları taramalar ile kaçak kullanımını denetlemektedir. Tespit edilen kaçak durumlarında fiziki önlemler alındığı gibi kaçak kullanan aboneler savcılığa verilmektedir. Bu yıl 488 kaçak kullanan abone savcılığa verildi.” diye konuştu.
Kaçağa karşı uyardı ;


Önder, halkı yasal yollardan elektrik kullanmaya davet ederken, kaçak elektrik kullanımının, enerji üretiminde maliyeti artırarak enerji fiyatlarının yükselmesine neden olduğunu anlattı. Önder, şöyle konuştu: “Kaçak elektrik kullanımı, abonelere, kaliteli, kesintisiz ve ucuz elektriğin dağıtımını zorlaştırır. Ayrıca can ve mal güvenliğini tehlikeye atar, dağıtım şebekesine zarar verir, ilave bakım- onarım da gerektirir. Sonuç olarak, kaçak elektrik kullanımı, bir kesimin sosyal adalet ve eşitlik ilkelerine aykırı bir biçimde kullandığı elektriğin bedelinin toplumun tümüne ödetilmesi anlamına gelmektedir ki bu durum, büyük bir kesime yapılan haksızlığı da beraberinde getirmektedir.”


Ayrıca çok az sayıda personel ve araçla hizmet vermemize rağmen kurumumuz adına 2008 yılı başarılı geçti ve işletme şeflerimi,bütün personellerimi yürekten tebrik eder yeni yılınızı kutlarım dedi.
2008 yılı değerlendirme toplantısının ardından Gediz A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Metin Demirdağ’ın İlçe İşletme Şeflerine gönderdiği hediyelerin dağıtımı yapılarak toplantı sona erdi.

İlker YİĞİT/ Selendi KENTHABER
Yayın Tarihi : 31 Aralık 2008 Çarşamba 14:52:03
Güncelleme :2 Ocak 2009 Cuma 13:08:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?