18
Mayıs
2024
Cumartesi
SELENDİ - MANİSA
Belediye Sayfaları

Türkü ziyafeti

Selendi'de Milli Eğitim Müdürlüğü öncülüğünde tüm okulların katılımıyla gerçekleştirilen Eğitim Bilim Sanat ve Kültür Şenliği programı kapsamında Türk Halk Müziği gecesi düzenlendi. Öğrenciler, söyledikleri birbirinden güzel türkülerle davetlilere keyifli dakikalar yaşatarak bağlamada ne kadar usta olduklarını gösterdiler.

Nazmi Gürcan Parkı’nın yazlık düğün salonunda yapılan geceye, İlçe Kaymakamı Metin Maytalman, Belediye Başkanı Mürsel Uçan, Cumhuriyet Başsavcısı Murat Efe, Cumhuriyet Savcısı Barboras Arslan, daire amirleri, öğrenci velileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Bağlamaları ile seslendirdikleri türkülerinin davetlilerin beğenisine sunan öğrenciler, ilçenin yöresel kıyafetleri ve yine ilçenin türkülerini de koro olarak söyleyerek sahne oyunları, skeçler ve halk oyunları ile bol bol alkış aldılar.

İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü’nce açılan halk müziği kursunu bitirenlere program sonunda sertifikaları dağıtıldı. Stajerlik dönemini bitiren Üçeylül İlköğretim Okulu izcilerinin fularları da protokol tarafından takıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Haziran 2005 Cumartesi 17:41:33
Güncelleme :13 Haziran 2005 Pazartesi 11:37:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?