15
Mayıs
2024
Çarşamba
SELENDİ - MANİSA
Belediye Sayfaları

Tütün üreticileri zor durumda

Manisa'nın en küçük ilçelerinden Selendi'de yılın kurak geçmesi özelikle tütünden başka alternatifi olmayan üreticileri zor durumda bıraktı.

Son yıllarda ekimi azda olsa devam eden tütünü kuraklık vurunca üreticiler perişan oldu. Susuzluk nedeniyle çok sayıda üretici bu yıl ürün ekemedi, ekenler ise düşük rekolte karşısında şaşkın.

42 yaşındaki 2 çocuk babası üretici Murat Atasoy, 18 yıldır tütün üretimi yaptığını, ilk kez böyle bir durumla karşı karşıya kaldığını dile getirdi. Dertli üretici: "İlk defa bu sene verim alamadık. Mevsimin kurak geçmesi tütün verimini nerdeyse yok etti. 400 YTL ödeyip 10 dönüm tarla kiraladım, bin 500 YTL harcayıp tütün fidesi ekip tarlaya diktim, aldığım ürün sadece 70 kilogram. Oysaki geçen sezon aynı yerden 1 ton tütün kaldırmıştım. 2 bin YTL harcama yaptım alacağım para ise sadece 350 YTL. İlçedeki tütün üreticilerinin devlet tarafından desteklenmesi lazım. Aksi halde ilçe ekonomisi büyük darbe alacaktır.
iha
Yayın Tarihi : 16 Ağustos 2007 Perşembe 15:33:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
KIVAÇ KARAKOÇ IP: 88.247.56.xxx Tarih : 16.02.2008 14:53:08

SAYIN TEKEL YONETİCİLERİ O İNSANLARIN HAKLARINI NASIL VERECEKSİNİZ ZİRAT ODASI BAŞKANI SAYIN SERVET AKYILDIZI ÜRETİCİLERİMİZ İÇİN YAPTIGI PROTOSTODAN DOLAYI KUTLAR HERZAMAN ÜRETİÇİNİN ERKASINDA OLMASINI DİLERİM URETİCİYE YAZİK BEN SUBAYIM AMA BENİM AİLEM VE AKRABALARİM GEÇİMİNİ TÜTÜNDEN SAGLIYOR YAZIK GÜNAH GEREGİNİN YAPIL MASINI ARZ EDERİM KIVAÇ KARAKOÇ