23
Mayıs
2024
Perşembe
SELENDİ - MANİSA
Belediye Sayfaları

Uçan: Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır

28 Mart 2004 yerel seçimlerinde Manisa’nın Selendi İlçesi Belediye Başkanı seçilen veteriner hekim Mürsel Uçan, bir yıllık hizmet dönemini basın açıklaması ile değerlendirdi.

Seçim çalışmalarında verilen her sözün zamanı geldiğinde yerine getirileceğini dile getiren Başkan Uçan, "Yaptıklarımız, yapacaklarımızın teminatıdır" dedi. Başkanlık makamında düzenlediği basın toplantısında, içme suyundan park ve yeşil alan çalışmalarına, yol ve kaldırım çalışmalarından alt yapı-kanalizasyon ve arıtma tesisi ile kültürel ve sportif faaliyetlere kadar birçok alanda yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Uçan, şunları söyledi:
"Özellikle altyapı ve içme suyu çalışmalarına 2004 yılı içerisinde ağırlık verdik. Atıl durumda bulunan 3 adet kuyu 2004 yılında temizlenerek hizmete sunulmuş, içme suyumuz yeterli durumdadır. Ancak şehir şebekesinde kaçaklar mevcuttur. Yenileme çalışmaları kısım kısım yapılmaktadır. Bunun yanı sıra 2004 yılında toplam 16 bin 200 metre kare beton kilit parke, 3 bin 635 metre tul kenar bordür ve kaldırım taşı döşenmiştir. Gerçekleştirilen hizmetler için toplam 140 milyar 500 milyon lira harcama yapılmıştır. Ayrıca 2004 yılında Köy Hizmetleri İl Müdürlüğü ile protokol yapılarak ilçemize bağlı Hacıhaliller, Cumalar ve İnnice mahallelerine asfalt yapıldı. Şehir merkezinde Mehmet Akif Ersoy Caddesi’nin bir kısmı ile Adnan Menderes Meydanı sıcak asfalt ile kaplandı. Gediz-Selendi yolu, Selendi köprüsünden başlayarak Bekirağalar, Hacıhaliller yol kavşağına kadar, eski Kula yolu ilçe girişi ile TEKEL İşletme binası arası şarampolleri ve banket çalışmaları yapılarak ikinci kat asfalt yapıldı. 2004 yılında toplam 8 kilometre metre asfalt döküldü. En önemli çalışmalarımızdan biri olan şehir imar planında 30 metre olarak işlenen çevre yolunun açılması için bakanlık düzeyinde girişimler yapıldı, tüm proje çalışmaları tamamlandı. Kamulaştırma için gerekli ödenek ayrılmış, kamulaştırma kısmen tamamlanmıştır. 2005 yılı içinde çalışmalara devam edilecektir. Şehir girişi 1.5 kilometrelik bölünmüş yol çalışmaları için gerekli girişimler yapıldı ve projelendirildi."
2004 yılında ilçe girişinde bulunan 300 metre karelik atıl alanın 30 milyar liralık bir yatırımla halkın aileleri ile birlikte rahatça oturabileceği, Şehitler Parkı olarak düzenlenerek hizmete açıldığını söyleyen Başkan Uçan, "Yıldız Mahallesi çay kenarında mülkiyeti hazineye, kullanımı ise belediyeye ait olan 17 bin metre kare alan üzerine mesire yeri ve park yapımı için gerekli proje ve peyzaj çalışmaları tamamlandı. Ayrıca şehir imar planında yeşil alan ve park olarak ayrılan yerler tespit edilerek altyapı çalışmaları yapıldı. Mevcut parkların bakımları, çimlendirme ve çiçeklendirme çalışmalarına devam edilmektedir" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Mart 2005 Pazartesi 16:13:54
Güncelleme :30 Mart 2005 Çarşamba 14:07:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?