24
Mayıs
2024
Cuma
SELENDİ - MANİSA
Belediye Sayfaları

Vali muhtarı dinledi

HİZMETİN BAŞLAMASI KÖYLÜDEN BİTİRMESİ DEVLETTEN

Manisa Valisi Celalettin Güvenç, Kazıklı köyünü ziyaret ederek muhtardan köyün sorunlarını dinledi.

Vali Güvenç'e, köy ziyaretinde, İlçe Kaymakamı Selim Palamut, İl Özel İdare Sekreteri Selami Katrancı, Selendi'yi Manisa'da temsil eden İl Genel Meclisi üyeleri Mehmet Ünver ve Orhan Tutar eşlik etti.

Köy halkının isteklerini dinleyen Vali Güvenç, köy girişinde köyün içme suyu ihtiyacını gideren çeşmede çamaşırlarını yıkayan kadınları görünce, Muhtar İsmail Aygün'e köye en kısa zamanda evlerde kullanılmak üzere sondaj kazılarak su verileceği müjdesini verdi. Güvenç, kanalizasyon ihtiyacının giderilmesi gerektiğini söyledi.

Selendi Kaymakamı Selim Palamut da köyün kilit parke taşının döşenemediğini, döşenmeme sebebinin alt yapısının olmamasından kaynaklandığını ifade etti. Manisa'nın Selendi AK Parti İl Genel Meclisi üyesi Orhan Tutar da, köyün alt yapı sorunu olduğunu anlattı. Tutar, şöyle konuştu: "Köyümüzün alt yapı problemini giderebilmek için arazi şartları göz önüne alındığında 30-40 cm toprağın altı tamamen kaya ve taş olmasından dolayı kazıcı kepçeler köyümüzde çalışamıyor. Köyümüzün alt yapı sorunu giderilmeyince de kilit parke taşı döşenemiyor. İl Özel İdaresi tarafından köyümüze 900 metre plastik kanalizasyon borusu 2 bin 300 metrekarede kilit parke taşı verildi."

Köy Muhtarı İsmail Aygün de, köyün alt yapısı olmadığından köye hiçbir hizmet veremediklerini söyledi.

Köy içindeki yolları insan gücüyle açtıklarını anlatan Aygün, sözlerine şöyle devam etti: "Yolların üzerinde bulunan büyük kayaları balyozla kırarak araçların geçebileceği kadar yol açtık. Köyümüzün acilen bir kırıcıya ihtiyacı var. Yol üzerinde bulunan büyük kayaları kırmak için ve köyümüzün kanalizasyonunu yeraltına alabilmek için kırıcı gerekli. Köyümüzün su şebekesi köylümüz tarafından imece usulü ile döşedik fakat içme suyu sondajımızı daha çıkaramadık. Bunun çalışmaları da devam etmekte suyun çıkması ile köylümüz evlerinde içme suyunu kullanmaya başlayacak."

Manisa Valisi Celalettin Güvenç, köy alt yapısının yapılabilmesi için kırıcı gerektiğini belirterek "Biz valilik olarak İl Özel İdaresinin kırıcısını göndereceğiz ancak köylüler taş olmayan bölgeleri kazmaya başlasın. Biz de geri kalan kısmını kırıp tamamlayalım" dedi. Güvenç ayrıca, köy içme suyu için kısa zamanda sondaj çalışması yapılacağı müjdesini verdi.

Köylerinde ilk defa vali gören köylüler valiyi görebilmek için köy meydanına akın etti. Vali Güvenç de köylülerle sohbet etti. Daha sonra Vali Celalettin Güvenç yanına gelen çocuklara yanında getirdiği çikolatalardan vererek köyden ayrıldı.

HİZMETİN BAŞLAMASI KÖYLÜDEN BİTİRMESİ DEVLETTEN
HİZMETİN BAŞLAMASI KÖYLÜDEN BİTİRMESİ DEVLETTEN
HİZMETİN BAŞLAMASI KÖYLÜDEN BİTİRMESİ DEVLETTEN
HİZMETİN BAŞLAMASI KÖYLÜDEN BİTİRMESİ DEVLETTEN
HİZMETİN BAŞLAMASI KÖYLÜDEN BİTİRMESİ DEVLETTEN
İHA
Yayın Tarihi : 27 Haziran 2010 Pazar 17:21:02
Güncelleme :27 Haziran 2010 Pazar 18:57:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?