19
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL
Belediye Sayfaları

Kilitli odada yanarak öldü

Manisa'nın Selendi ilçesine bağlı Karabeyler köyünde bir evde çıkan yangında kapının kilitli olması nedeniyle dışarı çıkamayan 1.5 yaşındaki kız çocuğu yanarak öldü, 3 yaşındaki ağabeyi ağır yaralandı. 

Alınan bilgiye göre, Karabeyler köyü Hacı Ahmetler Mahallesi'nde hayvancılıkla uğraşan Kadir Acar ile oğlu Muammer Acar'ın oturdukları 2 katlı ahşap evde yangın çıktı. Kısa sürede tüm binayı saran yangın sırasında evde bulunan 3 yaşındaki Tayfun Acar ile kardeşi 1.5 yaşındaki Elif, evin kapısı kilitli olduğu için dışarı çıkamadı. Evin yakınında tarlada çalışan Ahmet Ateş, yangını fark edince eve geldi. Kapı kilitli olduğu için eve pencereyi kırarak giren Ateş, yerde yatan Tayfun Acar'ı kucaklayarak dışarı çıkardı. Ateş'in yoğun duman nedeniyle fark edemediği Elif Acar ise yanarak öldü.

Olay yerine gelen Selendi Belediyesine ait itfaiye ekipleri, yangını söndürdü. İtfaiye erleri, evde Elif Acar'ın yanmış cesedini buldu.

Yangının ardından eve gelen Tayfun ve Elif Acar'ın annesi Aysel Acar, kocası Muammer Acar'ın rahatsızlığı nedeniyle Turgutlu Devlet Hastanesinde yattığını, kendisinin de ineklerden sağdığı sütü satmak için 1 kilometre uzaklıktaki Ahmetler Mahallesi'ne gittiğini, çocukları evde bırakarak kapıyı üzerlerine kilitlediğini söyledi. Çocuklarından birinin öldüğünü, diğerinin ağır yaralandığını öğrenen acılı anne, sinir krizi geçirdi. Selendi Devlet Hastanesine kaldırılan ve ilk tedavisinin ardından İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edilen Tayfun Acar'ın sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu bildirildi.

Yangının çıkış nedeninin araştırıldığı belirtildi.



AA
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2006 Pazar 17:05:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
onur zıraman IP: 88.224.252.xxx Tarih : 23.12.2006 22:27:20
Allah rahmet eylesin