18
Mayıs
2024
Cumartesi
SOMA - MANİSA

38 yıldır ehliyeti var, hiç ceza almadı

Soma'da, Trafik Haftası dolayısıyla düzenlenen törende konuşan Soma Kaymakamı Mehmet Öklü, "Trafik sorunlarını elbirliğiyle gönül birliği içinde çözeceğiz. Mücadeleden yılmak yok" dedi.
Trafik Haftası nedeniyle Maden İş Sendikası Toplantı Salonu’nda ödül töreni düzenlendi. Toplantıda konuşan Soma Kaymakamı Mehmet Öklü, "Burada göreve başladığım ilk günlerde ilçedeki araç sayısının fazlalığı dikkatimi çekti. Belediye başkanımızla birlikte zaman zaman görüşmeler yaparak ’Nasıl yaparız da insanımızı daha rahat ettiririz. Yollardan nasıl rahat geçilir, nasıl daha rahat alışveriş yapabilir’ diye düşündük. Bu sorunların kaynağında araç sayısının fazlalığı, otoparkların yetersizliği geliyor. Bakın içimize sinmediği halde hükümet konağımızın önünü otopark olarak kullanıyoruz. Başka hiçbir hükümet konağının önü böyle değildir. Bunlar için alternatifler üretmek lazım. Bunu da elbirliği, gönül birliği içinde çalışarak çözeceğiz, mücadelen yılmak yok. Avrupa’da trafik bakanlığı var. Biz de durum daha farklı. Ancak sistem nasıl olursa olsun, sistemi uygulayacak olan insanlardır" dedi.

Türkiye’de trafik canavarıyla ilgili uyarıların içini burktuğunu ifade eden Öklü, "Bu uyarıların daha farklı olması lazım. Eskiden yollarda sadece yayalar ve insanlar vardı. Sonraları motorlu araçlar yolları işgal etti. Bence trafikte öncelik yayalarındır sonra araçlar gelir" diye konuştu. Kaymakam Mehmet Öklü vatandaşlara seslenerek, trafik ekiplerine yardımcı olmalarını ve trafik kurallarına riayet etmelerini istedi. Öklü, trafik sorunlarının cezayla değil eğitimle çözümlenebileceğini vurguladı.

Toplantıda daha sonra Trafik Haftası nedeniyle yılın şoförü, trafik polis ve jandarması ile düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere hediyeleri verildi. 38 yıllık ehliyeti olduğu halde hiç kaza yapmayan ve ceza almayan Faik Özdemir’e yılın şoförü ödülünü Kaymakam Mehmet Öklü, halkla başarılı diyaloglar kuran trafik polisi Ümit Kırbaş’a ödülünü Jandarma Komutanı Yüzbaşı Şenol Turhan, Jandarma Trafik Timi’nin başarılı personeli Cevdet Köroğlu’na da yılın trafik jandarması ödülünü, Belediye Başkanı Hasan Ergene verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Mayıs 2005 Salı 18:03:55
Güncelleme :20 Mayıs 2005 Cuma 12:51:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?