18
Mayıs
2024
Cumartesi
SOMA - MANİSA

Anaokullarına inceleme

SOMA'DA ANAOKULLARINA İNCELEME

Manisa'nın Soma ilçesinde Kaymakam Abdülkadir Karataş ve Milli Eğitim Müdürü Recep Duman okullarda bulunan anaokulu sınıflarını ziyaret ediyor.

Önümüzdeki yıl zorunlu hale getirilecek anasınıfları için incelemelerde bulunan Kaymakam Abdülkadir Karataş, "Okullarımızda önümüzdeki sene anaokulu zorunlu hale getiriliyor. Okullarımızı tek tek dolaşarak anasınıflarımızda bulunan eksiklikleri tesbit etmeye çalışıyoruz. Şuan bazı okullarımızda anasınıfı mevcut değil bunların açılması için çalışmalar başlattık. Ayrıca araç gereç eksikliği var bunların tamamlanması için çalışmalarımız başladı. Ziyaret ettiğimiz anasınıflarımıza eğitici öğretici olacağına inandığımız ABC yayınlarının setlerini hediye ediyoruz. Yap bozundan, çizgi filmlerine, okul öncesi eğitimde miniklerimiz ne öğrenmeleri gerekiyorsa hepsinin içinde bulunduğu bir set. Öğrencilerimizin faydalanacağına inandığımız bu seti anasınıfı öğretmenlerimize hediye ediyoruz."dedi.

Milli Eğitim Müdürü Recep Duman da, "Okullarımızda bin 112 öğrenci kayıtlı, birinci sınıflara bu sene bin 600- bin 700 arası öğrenci kayıt ettik. Bu ise 500 öğrenci gibi bir bölüm anasınıfı öğrencilerine ekleneceğini tahmin ediyoruz. Belirli bir şekilde rağbet olacak ama biz bunları sabah ve öğle grubu olarak ikiye ayırdığımız zaman fazla bir sorun yaşayacağımızı sanmıyorum" dedi.

SOMA'DA ANAOKULLARINA İNCELEME
İHA
Yayın Tarihi : 11 Mart 2010 Perşembe 13:50:03
Güncelleme :11 Mart 2010 Perşembe 17:17:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?