23
Mayıs
2024
Perşembe
SOMA - MANİSA

Bakımevinde kalan hastalar sebzelerini kendileri üretiyor

Manisa'nın Soma İlçesi'ndeki rehabilitasyon ve bakımevinde kalan hastalar, sebzelerini kendileri üretiyor.

Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu'na (SHÇEK) bağlı Soma Rehabilitasyon ve Bakımevi'nde, Eylül ayında kurulan serada sebze yetiştirilmeye başlandı. Serada, bugüne kadar yaklaşık 600 kilo ürün toplandı. 112 özürlü, 22 yaşlının kaldığı Soma Rehabilitasyon ve Bakımevi'nin serasında marul, taze soğan, maydanoz, kabak, salatalık, sivribiber, domates ve patlıcan gibi sebzeler üretiliyor. Soma Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından kurulan seranın proje maliyetinin 3 milyar 800 yüz milyon lira olduğu ve bir yıllık üretimle bu maliyetin karşılandığı belirtildi.

Mutfak giderlerinin son ayda önemli ölçüde düşüş gözlendiğini söyleyen Soma Rehabilitasyon ve Bakımevi Müdürü Rıfat Emekçi, "Sera, açık bahçe ve kümes hayvanları, özürlülerimiz için hem uğraşı oluyor hem de sebze üretimi ve hayvan bakımı konusunda eğitim almış oluyorlar" dedi.

Soma Rehabilitasyon ve Bakımevi'nde tavşan, güvercin, hindi, horoz, İran tavuğu, ördek ve kaz gibi kümes hayvanları da bulunuyor. Bu hayvanların yem ihtiyaçlarını da yine hastalar karşılıyor. Güvercin ve tavşanların fazla olanları ise satılıyor.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Temmuz 2005 Cumartesi 17:35:41
Güncelleme :16 Temmuz 2005 Cumartesi 17:52:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?